MENÜ
Ankara 26°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hey... Orada kimse yok mu!
Vedat Bilgin
YAZARLAR
18 Şubat 2021 Perşembe

Hey... Orada kimse yok mu!

Türkiye şehitlerine ağlıyor! Bu yaşananlar başka bir ülkede, mesela İspanya'da yaşanmış olsaydı, İspanya'daki terör örgütü böyle bir cinayeti işlemiş olsaydı; kaçırdığı insanları kurşuna dizseydi ne oldurdu? İspanyol kamuoyu, akademyası, aydınları, sosyal medyası buna nasıl cevap verirdi, sadece düşünmenizi değil hatırlamanızı isterim?

Benzeri bir terör katliamı Paris'te olduğu zaman da neler olduğunu, İspanya olduğu gibi, bütün dünya orada da görmüştü. Yalnız burada önemli farklar(!) bulunmaktadır; birincisi, terör örgütü herhangi bir Batılı ülkeye değil Türkiye'ye karşı cinayet işlemektedir; ikincisi, terör örgütü herhangi bir cinayet şebekesi değil PKK/PYD'dir yani Batılı servislerin neredeyse ortaklaşa destek verdikleri ayrıca CIA'nın TIR'lar dolusu cephane ile silahlandırdığı bir katiller sürüsüdür.

İŞBİRLİKÇİ OLMAK!

Bu durumda Batılı kuruluşlardan doğrudan amasız-fakatsız bir tepkinin kınamanın gelmemesini anlamak zor değildir fakat içerdekilere ne oluyor?

ABD'nin 'vekalet savaşında' rol alan, kiralık katillerin Türkiye'ye saldırmalarını içerdekiler yani kendilerine 'muhalif', 'çevreci', 'feminist', 'sivil toplumcu', 'gezici', 'solcu', 'sosyalist' hatta 'insan hakları savunucusu' gibi sıfatlar veren kimseler, sözde barış bildirileri yazanlar sizlerin sesi neden çıkmıyor? Siz kimin yanındasınız, Amerikan emperyalizminin bölgeyi parçalara ayırıp, siyasal haritasını yeniden, çizmek, düzenlemek için çıkardığı kirli 'vekalet savaşlarında' sanırım, sizler gönüllü olarak PKK/PYD gibi ABD'nin saflarında yer almış olamazsınız!

Sakın kendinizin, Erdoğan düşmanlığı üzerinden Türkiye düşmanlarıyla aynı çizgide buluştuğunuzu, bütün ümitlerinizi Biden yönetiminin daha önce bahsedilen muhtemel operasyonlarına bağladığınız için, PKK terörünün işlediği cinayetlerden bile medet umacak kadar sefil bir hırsa hapsolduğunuzu söylemeye kalkmayınız; zira bu iğrenç tutum insan olana yakışmaz.

AYDIN TESLİMİYETÇİ OLMAZ

Susanların hepsini bir yana bırakıyorum; ya bu ülkenin aydınları arasında yer alanlar, aydın kategorisinde bulunanlar, siz neredesiniz? Hangi siyasi görüşü, hangi ideolojiyi benimsemiş olursanız olun temel insan hakkı olan 'yaşama hakkını' böyle aşağılık bir yöntemle yok eden, katliam yapan bir caniler topluluğunu, bir terör örgütünü mahkum edecek cesaretiniz, düşünsel haysiyetiniz, ahlaki, tutarlılığınız yok mudur, nerededir?

Bu suskunluk hali dâhil, bazılarının çehresinde, tavrında ortaya çıktığı gibi, memnuniyet ifadeleri AK Parti'ye muhalif olmakla açıklanamaz; elbette muhalefet etmek herkesin hakkıdır fakat burada mesele ne AK Parti'dir, ne Cumhurbaşkanı Erdoğan'dır, mesele Türkiye'dir, bu ülkenin bağımsızlığıdır. Bu bağımsızlığa saldıranlar bu ülkenin elleri bağlı çocuklarını katledenler, doğrudan emperyalist bir projenin kiralık katilleridir. Bunu görmeyecek kadar aklınızı, vicdanınızı, ahlakınızı, insanlığınızı kaybetmiş olamazsınız. Hey, orada kimse yok mu?

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi