MENÜ
Ankara 16°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Proje nedir?
Vedat Bilgin
YAZARLAR
10 Eylül 2020 Perşembe

Proje nedir?

Biden’ın söyledikleri bir tarafa bırakılsa bile ortada Türkiye karşıtı bir proje olduğunu anlamamak için saf olmak yetmez, kötü niyetli olmak gerekir. Bu proje herhangi bir siyasetçiye değil, doğrudan doğruya sistemin yeni Ortadoğu siyasetine aittir ve kendisine biçilen yeri kabul etmeyen Türkiye’ye, buna açıkça reddeden bu ülkenin Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşıdır.

Batı sisteminin Ortadoğu’yu etnik ya da mezhepsel/dinsel parçalı siyasi yapılara bölme girişimine karşı açıkça tavır almakla kalmayıp fiilen müdahale ederek bu coğrafyadaki devletlerin ve ülkelerin bütünlüğünü savunan Türkiye, bu yetmezmiş gibi Akdeniz’de de varlık göstermeye kalkınca, Washington’dan Paris’e bütün Batılı başkentlerin karanlık masalarında gündeme alınmış görünmektedir.

OPERASYON KİMİN!

Buna başlangıçta şaşırdıklarını, ‘Türkiye Batı’nın kontrolünden nasıl çıkar’ diye birbirlerine sorduklarını, arkasından durumu yeniden kontrol altına almak için muhtelif teşebbüslerde bulunduklarını, bunlarda da başarısız olunca son kozları faşizan cemaat yapısına, FETÖ ihanet örgütüne darbe yaptırmaya kaktıklarını unutmamak gerekir. Bütün bu planlar çöktükten sonra, şimdi hedef Biden’ın dile getirdiği muhalefet üzerinden yeni operasyonlarla Erdoğan’ın iktidarına son vermektir.

Demokratik düzen içinde Erdoğan’ı yenmek bugüne kadar mümkün olmadığına göre, yeni bir oyun planını devreye sokmaları gerekmektedir ki şimdi bunun hazırlıkları yapılmaktadır. Bu amaca ulaşmak için muhalefetteki siyasi akımları/partileri/grupları çoğaltmak zorundadırlar fakat burada önemli bir sorun bulunmaktadır. ABD tarafından silahlandırılıp Türkiye’ye saldıran bu cinayet örgütünün siyasi uzantısı olan partiyle, CHP veya onunla ittifak yapan partilerin açık bir ittifak yapmaları, bu partilere oy veren kitleler tarafından kabul edilmesi mümkün gözükmemektedir. O halde halledilmesi gereken ilk iş bu ittifakın sağlanması için bir yol bulunmasıyla ilgilidir.

HALKIN GÜCÜ

Bu konudaki arayışlar devam etmektedir. Bu aşamada PKK/PYD’ terör yapılanmasının siyasi temsilcisi konumunda görülen mevcut parti yerine/yanına, bu partinin eski genel başkanlarından birine/birilerine yeni bir parti kurdurulabilir. ‘PKK/PYD ile yollarını ayırdığı’ söylenip, böyle bir oluşuma gidildiği yönünde bir kamuoyu oluşturularak, böylece CHP ve diğer muhalefet partilerinin, bu yeni partiyi de içine alacak bir geniş ittifaka gitmelerinin önünü açmak için arayışlar sürmektedir.

Bu tür proje yapıcılarının hesaba katmadıkları husus ise, dışarda hazırlanan projelerin başarısız olmasının da nedenleridir. Birincisi, hangi partili olursa olsun Türk halkının siyasi sezgisi ve sağduyusu, ülkeden yana tavır alacak kadar güçlüdür. İkincisi; Cumhurbaşkanı’nın siyasal liderliği, karşısında hangi ittifak kurulursa kurulsun, bugün Türkiye’nin bağımsızlık siyasetini, yani varlığını temsil etmektedir ve muhalefetin sorunu bu bağlamda bir karşı aday kimliğine sahip olamayışıdır. Üçüncüsü, terörle özdeşleşmiş isimleri kim aklamaya kalkarsa kalksın, cinayetlerin kanı ellerine bulaşmıştır ve bu ülkenin halkı bunları tanır. Diyarbakır annelerinin elleri hep onların yakasında olacaktır.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu yazı henüz yorumlanmamış...

Yazarın Diğer Yazıları
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi