MENÜ
Ankara 28°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Milli Eğitim Bakanı Tekin: 4 Yıl İçinde Yeni Müfredat Tüm Sınıflarda Hayata Geçmiş Olacak
Eğitim-Bilim
27 Eylül 2024 Cuma 16:38

Milli Eğitim Bakanı Tekin: 4 Yıl İçinde Yeni Müfredat Tüm Sınıflarda Hayata Geçmiş Olacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023-2025 eğitim öğretim yılı itibarıyla 1, 5 ve 9. sınıflarda yeni müfredatın uygulanmaya başladığını ve dört yıl içerisinde tüm eğitim kademelerinde bu yeni müfredatın hayata geçirileceğini açıkladı.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2023-2025 eğitim öğretim yılı itibarıyla 1, 5 ve 9. sınıflarda yeni müfredatın uygulanmaya başladığını ve dört yıl içerisinde tüm eğitim kademelerinde bu yeni müfredatın hayata geçirileceğini açıkladı. Adıyaman'da düzenlenen "Türkiye Buluşmaları" programında konuşan Tekin, depremde hayatını kaybedenlere rahmet dileyerek, depremden etkilenen bölgelerdeki derslik sayısını afet öncesine göre yüzde 10 artırmayı hedeflediklerini belirtti. Adıyaman'da bu kapsamda 420 yeni derslik oluşturulacağını ifade etti.

Yeni müfredatın içeriği hakkında bilgi veren Bakan Tekin, eğitim kazanımlarının ve programlarının tamamen beceri odaklı hale getirildiğini vurguladı. Geçmişte, bilgiye erişimin sınırlı olduğu dönemlerde müfredatın gereksiz yere genişletildiğini belirten Tekin, yeni düzenlemeyle müfredatın yüzde 35 oranında hafifletildiğini kaydetti. Çocukların yaş gruplarına uygun bilgilerin verilmesine özen gösterilerek, bazı konuların daha üst eğitim seviyelerinde öğrenilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Tekin, yeni müfredatta saygı, merhamet ve vatan sevgisi gibi değerlerin de yer aldığını belirtti. 2024-2025 eğitim öğretim yılında 2, 6 ve 10. sınıfların da müfredata dahil edileceğini ve dört yıl içinde tüm sınıflarda yeni müfredatın uygulanacağını açıkladı. Bakan Tekin, programın ardından Adıyaman Valiliğini ziyaret ederek Vali Osman Varol ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi