MENÜ
Ankara 28°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MEB, Amacı Dışında Faaliyet Gösteren Kursları Kapatıyor
Eğitim-Bilim
27 Eylül 2024 Cuma 12:48

MEB, Amacı Dışında Faaliyet Gösteren Kursları Kapatıyor

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), resmi olarak "kişisel gelişim kursu" izni almış ancak öğrencileri liselere ve yükseköğretime geçiş sınavlarına hazırladıkları iddiasıyla faaliyet gösteren kurslar hakkında kapatma işlemi başlattı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), resmi olarak "kişisel gelişim kursu" izni almış ancak öğrencileri liselere ve yükseköğretime geçiş sınavlarına hazırladıkları iddiasıyla faaliyet gösteren kurslar hakkında kapatma işlemi başlattı. Bakanlık yetkililerinin AA muhabirine verdiği bilgiye göre, bu kurslarla ilgili şikayetler alınmasının ardından, Özel Öğretim Kurumları Genel Müdürü Fethullah Güner, 81 il valiliğine bu kurumlara yönelik yaptırımları içeren bir yazı gönderdi.

Yazıda, Türkiye Cumhuriyeti Anayasası'na atıfta bulunularak, eğitim faaliyetlerinin devlet gözetiminde yürütülmesi gerektiği vurgulandı. Ayrıca, MEB’in eğitim faaliyetleri üzerinde denetim yetkisi bulunduğu belirtildi. Kursların, 5580 sayılı Özel Öğretim Kurumları Kanunu çerçevesinde faaliyet göstermeleri gerektiği ve bu kapsamda kayıtların düzenlenmesi gerektiği ifade edildi.

Amacı dışında hareket eden kurumların ruhsatları iptal edilecek Yazıda, kursların, "özel öğretim kursları", "sosyal etkinlik ve gelişim merkezleri" ve "çeşitli kurslar" kapsamında faaliyetlerini uygun şekilde yürütmeleri gerektiği hatırlatıldı. Bu tür kursların farklı bir kurum türüne dönüşmek istemeleri halinde gerekli şartları sağlamaları gerektiği, aksi takdirde ruhsatlarının iptal edileceği belirtildi.

MEB, valiliklerden, amacı dışında faaliyet gösteren kişisel gelişim kurslarına yönelik denetim ve takip yapmalarını istedi. Ayrıca, 5580 sayılı kanun gereği izinsiz faaliyet gösteren kurumların, faaliyet izni ve iş yeri ruhsatlarının iptal edileceği uyarısında bulunuldu. Amacına uygun davranmayan sosyal etkinlik ve gelişim merkezleri ile özel öğretim kurslarına da aynı şekilde kapatma işlemi uygulanacağı belirtildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi