MENÜ
Ankara 28°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakan Tekin:Pazartesi İtibariyle 30 Bin Personel İstihdam Hakkı Sunulacak
Eğitim-Bilim
21 Eylül 2024 Cumartesi 17:02

Bakan Tekin:Pazartesi İtibariyle 30 Bin Personel İstihdam Hakkı Sunulacak

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, okullarda temizlik personeli istihdamına ilişkin olarak "Cumhurbaşkanı Yardımcımız Cevdet Yılmaz ve Çalışma Bakanımızla birlikte bir değerlendirme yaptık. Pazartesiden itibaren Çalışma Bakanlığı 30 bin tam zamanlı personelin istihdam edilmesine imkan tanıyacak" dedi

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, CNN Türk'te katıldığı bir programda gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Okullardaki temizlik personeli istihdamı hakkında konuşan Tekin, şu anda 45 binin üzerinde okulda kadrolu temizlik personelinin bulunduğunu ve taşeron işçilerle bu sürecin yönetildiğini belirtti. Ancak taşeronların kadroya alınması sonrasında yaşanan sorunları çözmek amacıyla Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile birlikte toplum yararına bir program başlattıklarını dile getirdi.

Bu yıl yapılan değişikliklerle, temizlik personelinin haftada 3 gün çalışacağı kısmi zamanlı bir sistem uygulandığını belirten Tekin, geçen yıl 60 bin kişiyle sınırlı olan bu istihdam alanının bu yıl iki katına çıkarılarak 120 bine ulaştığını söyledi. Ancak, bu projeye yönelik başvuruların beklenenin altında kalması nedeniyle, okullarda temizlik konusunda bazı sıkıntılar yaşandığını ifade etti. Tekin, başvuruların sadece %25'inin dolduğunu, bazı illerde bu oran daha yüksek olsa da genel olarak yetersiz başvuru nedeniyle okullarda temizlik hizmetlerinin aksadığını belirtti.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı'yla tekrar bir değerlendirme yaptıklarını aktaran Tekin, pazartesi itibarıyla Çalışma Bakanlığı'nın tam zamanlı 30 bin ek personel istihdam hakkı sağlayacağını duyurdu. Ayrıca, kısmi zamanlı çalışmak isteyenler için sistemin devam edeceğini ve bu yeni düzenlemeyle özellikle eleman sıkıntısı yaşanan bölgelerde sorunun çözüleceğini ifade etti.

Tekin, okullardaki güvenlik sorunlarıyla ilgili de açıklamalarda bulundu. Okulların güvenlik ihtiyacına göre risk analizleri yapıldığını, riskli bölgelerde polislerin görev aldığını ve okullarda güvenlik kameralarının bulunduğunu belirtti. Ayrıca, deprem bölgelerindeki okulların güçlendirilmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü ve 2002'den önce inşa edilen okulların büyük bölümünde deprem risk analizlerinin yapıldığını söyledi.

Öğretmen atamalarıyla ilgili bir soruya cevap veren Tekin, atama sonuçlarının Danıştay kararına göre yapılacağını ve bu süreçte mülakatların öğretmenlik mesleğinde önemli bir yer tuttuğunu belirtti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi