MENÜ
Ankara 28°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakan Tekin: Öğretmenler ve Üniversiteler Arasındaki İşbirliği Güçlenecek
Eğitim-Bilim
19 Eylül 2024 Perşembe 16:54

Bakan Tekin: Öğretmenler ve Üniversiteler Arasındaki İşbirliği Güçlenecek

Fırat Üniversitesi'nde düzenlenen "Din Eğitimi ve Hizmetleri Çalıştayı"na katılan Bakan Tekin, meslek örgütleri ve üniversitelerle entegrasyon için önerilen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'ne dikkat çekerek öğretmenlerin üniversitelerle işbirliklerini güçlendirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Elazığ'da Fırat Üniversitesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Din Eğitimi ve Hizmetleri Çalıştayı"na katıldı. Açılışta konuşan Tekin, Milli Eğitim Bakanlığı'nın açık bir işbirliği politikası izlediğini vurguladı ve bu yaklaşımın zenginleştirici etkilerini ifade etti. Tekin, meslek örgütleri ve üniversitelerle daha sıkı bir entegrasyon için önerilen Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi'ne dikkat çekti ve öğretmenlerin üniversitelerle işbirliklerini güçlendirmeyi amaçladıklarını belirtti.

Tekin, eğitimde toplumsal rollerin önemine değinerek ailelerin ve diğer toplumsal aktörlerin eğitim süreçlerine daha fazla dahil olması gerektiğini vurguladı. Ayrıca, öğretmenlerin dijital bağımlılıklar konusunda örnek olmasını ve ailelerin çocuklarıyla kitap okuma gibi etkinliklere katılmasını önerdi.

Bakan Tekin, eğitimdeki metodolojik değişimlere de dikkat çekerek, ilahiyat fakültelerinin uzmanlaşması ve öğretmenlerin belirli alanlarda derinleşmeleri gerektiğini söyledi. Ayrıca, dini eğitimde çağın gerekliliklerine uygun metodolojilerin uygulanması gerektiğini belirtti. Çalıştayda, Türkiye'nin dini ve milli eğitim politikaları üzerine önemli tartışmalar yapıldı ve katılımcılar arasında yerel yetkililer, akademisyenler ve vatandaşlar bulunmaktaydı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi