MENÜ
Ankara 28°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Milli Eğitim Bakanı Tekin: Hayalet Sınıflar ve Fahiş Fiyatlara Yaptırım Uyguladık
Eğitim-Bilim
19 Eylül 2024 Perşembe 13:20

Milli Eğitim Bakanı Tekin: Hayalet Sınıflar ve Fahiş Fiyatlara Yaptırım Uyguladık

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum'da gazetecilerle bir araya gelerek çeşitli açıklamalarda bulundu. Tekin, geçen yıl "hayalet sınıf" uygulamaları nedeniyle yaklaşık 500 okula ceza verildiğini, benzer durumlarla karşılaşmaları halinde bu yıl da gerekli yaptırımların uygulanacağı belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Erzurum'da gazetecilerle bir araya gelerek eğitim gündemi hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Tekin, geçen yıl "hayalet sınıf" uygulamaları nedeniyle yaklaşık 500 okula ceza verildiğini, benzer durumlarla karşılaşmaları halinde bu yıl da gerekli yaptırımların uygulanacağını belirtti.

Tekin, bu yılki eğitimde üç ana konunun öne çıktığını ifade ederek, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli Öğretim Programlarının uygulanması, Mesleki Teknik Eğitim Politika Belgesi'nin hayata geçirilmesi ve öğrenci-veli işbirliğinin artırılması gerektiğini vurguladı. Ayrıca yeni müfredat kapsamında yapılan çalışmaların yanı sıra öğretmenlere yönelik eğitici eğitimlerinin tamamlandığını ve bu eğitimlerin tüm illere yayıldığını söyledi.

Ortaokullarda zanaat atölyeleri kurulduğunu ve meslek lisesi ortaokullarının açıldığını hatırlatan Tekin, sektörle işbirliğini geliştirmek için yeni modeller üzerinde çalıştıklarını dile getirdi.

LGS'de iptal edilen bir soru hakkında da bilgi veren Bakan Tekin, sınav takvimine göre hareket ettiklerini ve 11 Eylül'de bir mahkeme kararıyla sorunun iptal edildiğini belirtti. Ancak temyize gitmeme kararı aldıklarını, çünkü öğrencilerin mağdur olmasını istemediklerini ifade etti. Bu durumdan yaklaşık 10 bin öğrencinin etkilendiğini ve 21 Eylül itibarıyla kaç öğrencinin bu hakkı kullanacağının netleşeceğini ekledi.

Açık liselere geçiş konusunda alınan önlemlerden bahseden Tekin, üniversite sınavına hazırlık için açık liseye geçen öğrencilerin merdiven altı kurslara gitmelerini engellediklerini söyledi. Hayalet sınıflara yönelik ağır yaptırımlar uyguladıklarını belirterek, geçen yıl bu nedenle yaklaşık 500 okula ceza kesildiğini hatırlattı.

Özel okulların kitap satışıyla ilgili denetimlerine de değinen Tekin, okulların kitapları sisteme girmeleri gerektiğini, bu kurallara uymayanlara ise cezalar verildiğini belirtti. Bazı okulların yüzde 300'ün üzerinde zam yaptığına dikkat çekerek, bu okullara da gerekli yaptırımların uygulandığını vurguladı.

Son olarak, okullarda temizlik ve güvenlik personeli istihdamına ilişkin çalışmaların devam ettiğini söyleyen Tekin, bu konuda yeni bir model üzerinde çalıştıklarını ifade etti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi