MENÜ
Ankara 28°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
LGS'deki Bir Soru Mahkeme Kararıyla İptal Edildi
Eğitim-Bilim
12 Eylül 2024 Perşembe 15:23

LGS'deki Bir Soru Mahkeme Kararıyla İptal Edildi

Ankara 3. İdare Mahkemesi, 2024 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavındaki bir soruyu "okuyan her öğrencinin aynı sonucu çıkarabileceği kadar açık ve net olmadığı" gerekçesiyle iptal etti.

Ankara 3. İdare Mahkemesi, 2024 Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavındaki bir soruyu iptal etti. Mahkeme, söz konusu sorunun, "okuyan her öğrencinin aynı sonucu çıkarabileceği kadar açık ve net olmadığı" gerekçesiyle bu kararı aldı.

Söz konusu soruya dair dava, Emre Bayar isimli bir öğrenci tarafından, 2 Haziran 2024'te yapılan sınavın fen bilimleri bölümündeki bir sorunun cevabının hatalı olduğu iddiasıyla açılmıştı. Bayar, dava dilekçesinde cevap anahtarının düzeltilmesi ve sorunun iptal edilmesi talebinde bulunmuştu. 

Mahkemeye sunulan bilirkişi raporunda, sorunun öğrencileri farklı cevaplar vermeye yönlendirebileceği belirtildi. Rapora dayanarak mahkeme, sorunun 8. sınıf öğrencileri için yeterince anlaşılır olmadığını ve doğru cevabın bulunabilmesi için üst düzey kazanımlar gerektiğini vurguladı.

Mahkeme kararında, sorunun öğrenciler tarafından doğru bir şekilde yorumlanmasının beklenemeyeceği ve ifadenin sorunun doğru cevabını etkileyebileceği kaydedilirken sorunun yeterince açık hazırlanmadığı ve öğrenciler için net olmadığı gerekçesiyle iptaline karar verildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi