MENÜ
Ankara 28°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakan Tekin: Eğitim Kalitesini Artırmak İçin Ailelerin Rolü Kritik
Eğitim-Bilim
11 Eylül 2024 Çarşamba 11:54

Bakan Tekin: Eğitim Kalitesini Artırmak İçin Ailelerin Rolü Kritik

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ailelerin eğitim sürecine dahil olmasının akademik başarıyı artırabileceğini belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ailelerin eğitim sürecine dahil olmasının akademik başarıyı artırabileceğini belirtti. Tekin, “Ailelerle birlikte daha bilinçli bir şekilde eğitime el atma zamanının geldiğini düşünüyoruz” dedi. Bakan Tekin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile işbirliği içinde başlatılan “Bilinçle İlerleme Zamanı (BİZ) Projesi” çerçevesinde düzenlenen kortej yürüyüşüne katıldı. Etkinlik, Gaziantep Kalesi'nden Balıklı Parkı'na kadar devam etti.

Konuşmasında, çocukların okula başladığı günü hatırlamaları ve eğitime güçlü bir başlangıç yapmaları için bu tür etkinliklerin önemli olduğunu vurgulayan Tekin, önümüzdeki yıl tüm illerde benzer etkinliklerin düzenleneceğini açıkladı. Ayrıca, OECD verilerine göre bir öğretmenin öğrenci üzerindeki etkisinin yüzde 50 olduğunu, geri kalan yüzde 50’nin ise ailelere ait olduğunu belirtti. Tekin, ailelerin eğitim sürecine dahil olmalarının önemine dikkat çekti ve “Velivizyon” adlı proje kapsamında ailelerle işbirliği yapmayı amaçladıklarını söyledi.

Azerbaycan Bilim ve Eğitim Bakanı Emin Amrullayev de etkinlikte konuşarak, Türkiye ve Azerbaycan’ın eğitim alanındaki işbirliklerinin önemine değindi ve iki ülke arasındaki dostluğun devam edeceğine inandığını belirtti. Programa, Gaziantep Valisi Kemal Çeber, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ve diğer protokol üyeleri ile birçok öğrenci ve veli katıldı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi