MENÜ
Ankara 28°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MEB’den 5 ve 9. Sınıflar İçin Ölçme Araçları
Eğitim-Bilim
11 Eylül 2024 Çarşamba 13:22

MEB’den 5 ve 9. Sınıflar İçin Ölçme Araçları

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılında kademeli olarak uygulanmaya başlanacak Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında, 5. ve 9. sınıflara yönelik örnek ölçme araçlarını yayımladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 2024-2025 eğitim öğretim yılında kademeli olarak uygulanmaya başlanacak Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli kapsamında, 5. ve 9. sınıflara yönelik örnek ölçme araçlarını yayımladı. Yeni müfredat doğrultusunda hazırlanan bu araçlar, "bütüncül eğitim yaklaşımı" çerçevesinde öğrencilere zihinsel, sosyal, duygusal, duyuşsal, fiziksel ve ahlaki açıdan kapsamlı bir değerlendirme sunmayı hedefliyor.

Ölçme araçları, tanılayıcı, geliştirici ve düzey belirleyici değerlendirme yöntemleri içeriyor ve öğretmenlerin öğrenci performansını çeşitli yöntemlerle ölçmelerine olanak tanıyor. Bu yöntemler arasında ödevler, projeler, performans görevleri, portfolyolar, sunumlar, sınavlar, gözlem formları, öğrenci anketleri ve grup çalışmaları yer alıyor.

MEB, ayrıca öğrenci performansını ölçmek ve geliştirmek amacıyla öz ve akran değerlendirme formları, çalışma kağıtları, açık uçlu sorular ve dereceli puanlama anahtarları gibi araçlar da hazırladı. Bu araçlar, öğrenme çıktıları ve süreç bileşenlerinin bir bütün halinde değerlendirilmesini sağlayacak şekilde tasarlandı ve "odsgm.meb.gov.tr" adresinde erişime açıldı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi