MENÜ
Ankara 28°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Türkiye-Azerbaycan Üniversitesinde Eğitime Başlandı
Eğitim-Bilim
23 Eylül 2024 Pazartesi 15:55

Türkiye-Azerbaycan Üniversitesinde Eğitime Başlandı

Bakü'de, Cumhurbaşkanları Recep Tayyip Erdoğan ve İlham Aliyev'in girişimiyle kurulan Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi (TAÜ), ilk kez öğrencilerine kapılarını açarak eğitim hayatına başladı.

Bakü'de, Cumhurbaşkanları Recep Tayyip Erdoğan ve İlham Aliyev'in girişimiyle kurulan Türkiye-Azerbaycan Üniversitesi (TAÜ), ilk kez öğrencilerine kapılarını açarak eğitim hayatına başladı. Azerbaycan Teknik Üniversitesi'nin ev sahipliğinde, Türkiye'den Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Hacettepe Üniversitesi'nin katkılarıyla faaliyete geçen üniversite, ilk öğrencilerini kabul etti.

Okullarına erken saatlerde gelen öğrenciler, ders başlamadan önce bölüm hocalarıyla tanışma fırsatı buldu. Bölümleri ve müfredatları hakkında akademisyenlerden bilgi alan öğrenciler, öğretim görevlileri ve idari personelle de kaynaştı. TAÜ'de ODTÜ desteğiyle bilgisayar mühendisliği, İTÜ desteğiyle endüstri mühendisliği ve Hacettepe'nin desteğiyle gıda mühendisliği bölümlerinde eğitim görecek 86 öğrenci, ilk derslerine büyük bir heyecanla başladı.

Türkiye-Azerbaycan Üniversitesinin kurulmasına ilişkin mutabakat zaptı, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev'in huzurunda, 19 Şubat 2024'te Ankara’da imzalanmıştı. TAÜ'nün amacı, iki ülkenin bilimsel iş birliğini geliştirmek ve nitelikli insan kaynağı yetiştirmek olarak belirlenmişti. Türk üniversitelerinin güçlü akademik programlarının sunulacağı TAÜ, uluslararası öğrencilere de kapılarını açarak yeni bir yükseköğretim modeli sunmayı hedefliyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi