MENÜ
Ankara 25°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Değişim ve gelişim için tek şart girişimcilik
Ekonomi
7 Mayıs 2019 Salı 15:56

Değişim ve gelişim için tek şart girişimcilik

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Ankara Genç Girişimciler İl Kurul Toplantısı, Ankara Ticaret Odası (ATO) ev sahipliğinde ATO Meclis Salonu’nda yapıldı.

Toplantının açılışında konuşan ATO Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz, ATO olarak girişimciliği desteklediklerini, kadın ve genç girişimciliğine özel önem verdiklerini söyledi. Türkiye’de genç işsizlik oranının yüzde 23 seviyesinde olduğunu kaydeden Yılmaz şöyle konuştu: “Girişimcilik bizim için genetik bir avantaj. Bu avantajı negatif alanlarımızda dengelersek girişimcilikte dünyanın yıldızı olacağımıza inanıyorum. Türkiye’nin değişimi ve gelişimi için tek şart girişimcilik. Girişimciliği geliştirerek, yenilikçilikle, bilimsellikle, katma değerli ve teknoloji üretimine dayalı ekonomiyle dünyanın gelişmiş on ülkesi arasında yer almak için hepimiz çalışmalıyız. Fırsatları iyi değerlendirmek zorundayız. Yapılan araştırmalara göre yüksek girişimcilik faaliyetleri olan ülkeler, ortalama ekonomik büyümenin üzerinde gelişme gösteriyor. Bizim de orta gelir tuzağından kurtulmamızın ve genç nüfusumuzu iş sahibi yapmamızın yolu girişimcilikten geçiyor.”

 

YOL HARİTASI BELİRLENDİ

Ankara’da yazılım sektöründe başarılı çalışmalar yapan genç girişimciler bulunduğunu hatırlatan Yılmaz, “Bu girişimcilerimize, başarıları küçük de olsa, sanki Türkiye’nin en başarılı iş adamı Vehbi Koç kadar önemli olduğunu hissettirirsek, aynı alanda faaliyet gösteren ya da göstermek isteyen gençlerimize örnek olacaktır” diye konuştu. Yılmaz hükümetin girişimcilere yönelik çok sayıda destek verdiğini de hatırlattı. TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Ankara Ticaret Borsası Başkanı Faik Yavuz da toplantının açılışında yaptığı konuşmada, “Yeni hikâyeler, yeni icatlar bulmamız gerekiyor. Artık küresel devler listesinde mazisi 10-15 yılı bulmayan teknoloji girişimcilerini görüyoruz” dedi. Genç Girişimciler Kurulu Başkanı ve ATO Meclis Üyesi Hakan Tarhan da görev yapacakları süre boyunca nitelikli girişimciliği yaygınlaştırmayı hedeflediklerini söyledi. Tarhan, toplantıda kurulun 4 yıllık çalışmalarına ilişkin yol haritasını belirleyeceklerini kaydetti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi