MENÜ
Ankara 21°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Pideye ‘gizli zam’ tepkisi
Ekonomi
2 Mayıs 2019 Perşembe 13:40

Pideye ‘gizli zam’ tepkisi

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası’nın geçen yıl 70 kuruştan sattığı pideyi bu yıl 1 liradan satacağına dikkat çeken Büyükşehir Belediye Meclisi MHP Grup Başkan Vekili Murat Ilıkan, “Vatandaşla alay ediyorlar” dedi.
Belediyenin açıklamasında artışa hiç değinilmediğini belirten Ilıkan şöyle konuştu: “Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan açıklamada, ‘Vatandaşlarımızın ekonomisine katkıda bulunabilecek tüm imkanları kullanmakta kararlıyız’ diyorlar. Ama geçen yıl Ramazan’da 70 kuruş olan pideyi 1 lira yapıyorlar, vatandaşla alay ediyorlar. Büyükşehir Belediyesi’nden yapılan açıklamada Mansur Yavaş’ın Başkentlilerin ucuz ve sağlıklı ekmek tüketebilmesi için halk ekmeğe zamyapılmaması yönünde talimat verdiği ifade ediliyor. 

70 KURUŞA HİÇ DEĞİNİLMİYOR

Geçen yıl 70 kuruş olan halk ekmek fiyatının yine 70 kuruş olarak uygulanacağı belirtiliyor. Bu yıl Ramazan pidesinin de fiyatının 1 lira olduğu belirtiliyor. Ama aynı pidenin geçen yıl 70 kuruştan satıldığına hiç değinilmiyor. ‘Ekmeğe zam yapmıyoruz’ müjdesinin altında pideye yapılan yüzde 42.8’lik zam vatandaşla alay edercesine geçiştiriliyor.”
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi