MENÜ
Ankara 26°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Sahte başkan vurgun yaptı
Asayiş
4 Temmuz 2019 Perşembe 13:07

Sahte başkan vurgun yaptı

Sosyal medyadan ulaştıkları kişilerden, ‘kurdukları sahte dernek ve federasyonlara başkan yapma’ vaadiyle para toplayan dolandırıcılar yakalandı. Kendilerini de başkan olarak tanıtan dolandırıcıların, inandırıcılık için siyasilerle çektirdikleri fotoğrafları sosyal medyada paylaştıkları tespit edild

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, ‘kurdukları dernek ve federasyonlara başkan yapma’ vaadiyle dolandırıcılık yapan şüpheliler hakkında soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında harekete geçen Ankara Emniyet Müdürülüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kendisini federasyon ve dernek başkanı olarak tanıtan İlhan K., Güngör K. ve Asım K.’yi teknik ve fiziki takip sonucu gözaltına aldı. Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan şahıslardan 2’si tutuklanırken, 1’i adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

SOSYAL MEDYADAN ULAŞTILAR

 

Dolandırıcıların, kendilerini dernek ve federasyon başkanı olarak tanıttıkları ve sosyal medya üzerinden iletişime geçtikleri engelli ve yalnız kadınlardan da bu derneklerde başkan olma vaadiyle para topladıkları öğrenildi. Ayrıca dolandırdıkları kişilere “Bu sayede(başkanlık) tüm devlet büyükleri ile rahatlıkla görüşebileceksiniz, makam sahibi olacaksınız” dedikleri ve çeşitli bahanelerle para talep etmeye devam ettikleri belirlendi.

 

KORUMA VE ŞOFÖR TAHSİS ETTİ

Herkesin ‘başkan’ olarak bildiği şüphelilerden İlhan K.’nin, dolandıracağı kişilerin öz güvenini kazanmak için siyasilerle bir şekilde çektirdiği fotoğrafları sosyal medyada paylaştığı, ofisine astığı tespit edildi. İlhan K., mağdurlardan elde ettiği parayla lüks araç, koruma ve şoför tahsis ettiği de belirtildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi