MENÜ
Ankara 27°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Martı görev başında
Asayiş
4 Temmuz 2019 Perşembe 13:06

Martı görev başında

Başkent’te, vatandaşların mesire alanı olarak kullandıkları Eymir ve Mogan gölleri çevresinde yaz sezonu boyunca güvenliği sağlamak amacıyla Ankara İl Emniyet Müdürü Servet Yılmaz’ın talimatıyla ilk kez kurulan bisikletli polis timi ‘Martı’ dün göreve başladı.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği’ne bağlı Güven Timleri bünyesinde oluşturulan ‘Martı’, 8 bisikletli polisten oluşuyor. Başlangıçta 4’er kişilik 2 tim halinde Eymir ve Mogan çevresinde görev alacak olan bisikletli polislerin, vatandaşların talebine göre artırılması planlanıyor.

ÖNLEYİCİ VE CAYDIRICI ROL

 

Asayişi sağlamak amacıyla görevli olan bisikletli polisler, vatandaş yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde yaşanabilecek olaylara karşı önleyici ve caydırıcı bir rol üstleniyorlar. Bisikletli polisler, görev alanları içinde vatandaşlardan gelen istek ve şikâyetleri değerlendirecekler, kaybolan çocukların ailelere teslimini sağlayacaklar, park içinde ve göl kenarında yaşanabilecek herhangi bir duruma ani müdahalede bulunacaklar.

KASIMA KADAR SÜRECEK

Ankara’da ilk kez kurulan bisikletli polis timinin görevi, kasım ayında sona erecek. Gelecek sene ise havaların ısınmaya başladığı nisan-mayıs aylarında tekrar görev başı yapmaları planlanıyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi