MENÜ
Ankara 28°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Dolandırıcı aile yakalandı
Asayiş
28 Haziran 2019 Cuma 13:06

Dolandırıcı aile yakalandı

İnternet üzerinden ulaştıkları kişilerden, yurt dışında iş bulma vaadiyle para toplayıp dolandıran aile şebekesi çökertildi. Yüzlerce kişiyi milyon liralarca dolandıran şebekenin, bu paralarla çok sayıda vinç alarak kiraladıkları öğrenildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 200 kişinin “iş vaadiyle” dolandırıldıklarını belirterek şikâyeti üzerine soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro ekipleri yaptığı çalışmalarda, yüzlerce kişiyi iş vaadiyle dolandıran aynı aileden 4 şüpheliyi tespit etti. Kimliklerinin belirlenmesi üzerine eş zamanlı yapılan baskınlarda, şüphelilerden 2’si kadın 3 kişi gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye çıkarılan şüphelilerden Mustafa A. ile Melike A. tutuklandı.

 

İNANDIRICILIK İÇİN CV İSTEDİLER

 

Dolandırıcıların kurdukları uydurma bir internet sitesi üzerinde vatandaşlara ulaşarak Dubai, Kuveyt, İsviçre, İtalya gibi ülkelere inşaat işçisi, aşçı, temizlikçi olarak götüreceklerini belirtikleri öğrenildi. Ardından inandırıcı olsun diye mağdurlardan CV istedikleri, onları +32 ve +850 numaralardan aradıkları, komisyon ve masraf adı altında para talep ettikleri, bu paraları ailenin diğer üyelerinin hesabına aktardığı aynı gün ATM’den çektiği belirlendi.

 

VURGUN PARASIYLA VİNÇ ALDILAR

Yurtdışına gideceklerine inanan mağdurların, önceki işlerinden ayrıldıkları, dolandırıcılara yol ve bilet paraları da gönderdikleri kaydedildi. Aylarca yurtdışına gideceklerini bekleyen mağdurların, kendilerinden para toplayanları aradıkları, ulaşamadıkları, böylece dolandırıldıklarını anlayarak savcılığa başvurdukları öğrenildi. Şüphelilerin, topladıkları paralarla çok sayıda vinç aldıkları, bu vinçleri kiralayarak büyük kazançlar elde ettikleri de kaydedildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi