MENÜ
Ankara 26°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Piyasa gelişmeleri
Ekonomi
22 Ekim 2021 Cuma 10:32

Piyasa gelişmeleri

TCMB dün piyasa beklentilerinin ötesinde, çekirdek enflasyonun da altına doğru bir faiz indirimi gerçekleştirdi ve bir haftalık repo faizini %16’ya indirdi.

TCMB dün piyasa beklentilerinin ötesinde, çekirdek enflasyonun da altına doğru bir faiz indirimi gerçekleştirdi ve bir haftalık repo faizini %16’ya indirdi. Ayrıca kurul yılın geri kalanı için de faizde aşağı yönlü ayarlama için ‘’sınırlı alan’’ kaldığını vurguladı. Bugün kredi derecelendirme kuruluşu S&P’nin Türkiye’ye ilişkin değerlendirme yapması bekleniyor. Mevcut durumda kredi notu ‘’B+’’, görünüm ise ‘’Durağan’’ şeklinde. Evergrande’nin tahvil ödemesini gerçekleştireceğine dair çıkan haberler ile Asya piyasalarında sınırlı alımlar görülmekte, ABD vadeli endekslerinde ise hafif geri çekilme ön planda. Bugün FED Başkanı Powell’ın katılacağı bir panelde konuşma yapması bekleniyor. Dün sanayi hisseleri öncülüğünde günü yukarıda tamamlayan BIST’in güne yatay konumda başlamasını bekliyoruz.

İZLENECEKLER —S&P / Türkiye Kredi Notu Değerlendirmesi

ŞİRKET HABERLERİ

—ARCLK 3ç21 net karı TL651mn ile tahminlerin altında kaldı, beklenti TL711mn olması yönündeydi. Şirketin aynı dönemde cirosu ise yıllık bazda %52 artışla TL18.1mr oldu ve beklentileri aştı. Brüt kar marjı ise hammadde maliyetlerindeki artışın etkisiyle %28.2 (3ç20 %34.6) olarak gerçekleşti. Şirket 2021 yılı beklentilerine göre ciroda konsolide %55 büyüme, Favök marjının yaklaşık %11 olmasını öngörüyor.

—TAVHL 3ç21 net karı TL632mn oldu, beklenti ise TL369mn olması yönündeydi. Şirketin aynı dönemde cirosu ise TL1.96mr ile tahminlerin altında kaldı. Şirketin 9 aylık cirosu €355mn ile yıllık bazda %56, Favök’ü €117mn ile %593 artış kaydetti. Şirket, Mayıs ayında başlayan Almati operasyonlarının 5 aylık Favök katkısının €12.5mn olduğunu paylaştı.

—ALCTL, TTKOM ile 2016 yılında imzalanmış olan sözleşme kapsamında toplamda $6mn tutarında yeni iş emri imzalandığını açıkladı.

—ARCLK hisse geri alım programı kapsamında dün TL32.84 fiyat ortalaması ile toplam 262bin adet pay alımı yapıldığını bildirdi.

—Hedef Holding bugün ‘’HEDEF.E’’ Kodu ve 1.96TL/baz fiyat ile Ana Pazar’da işlem görmeye başlayacak.

—İhlas Haber Ajansı ve Ulusal Faktoring’in halka arz başvuruları kurul tarafından onaylandı.

Kaynak:Tera Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi