MENÜ
Ankara 26°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Faiz kararı öncesi değerlendirme
Ekonomi
21 Ekim 2021 Perşembe 12:57

Faiz kararı öncesi değerlendirme

Politika faizinde değişiklik olmaması ile 1.450 seviyesi kısa vadede hedef haline gelebilir, ancak olası bir faiz indiriminde TL varlıklarda değer kaybının devam edeceği görüşündeyiz. ( İnfo Yatırım )

Yurtiçinde beklenen gün geldi. TCMB faiz kararı bugün saat 14:00’da açıklanacak. Geçtiğimiz toplantıda 100 baz puanlık faiz indirimi ardından Türk Lirası varlıklardaki değer kaybının hızlandığını görmüştük. Cumhurbaşkanı Erdoğan ile TCMB Başkanı Kavcıoğlu'nun görüşmesi sonrasında TCMB'den 3 üyenin görevden alınıp yeni atamalar yapılması ile faiz indirimi algıları daha çok artmıştı. Bu kapsamda doların küresel piyasalarda değer kaybetmesine rağmen Dolar / TL'nin 9,38'lik rekor seviyeye yükseldiğini gördük. TL, dolar kaşısında Eylül'den bu yana yaklaşık %10 değer kaybı yaşadı.

TL varlıklardaki oynaklığın azalması için Merkez Bankasının sıkı duruş sergilemesi gerektiğini ve bu kapsamda faizlerde değişikliğe gitmeyeceğini ön görüyoruz. Fakat piyasa beklentisi olan 50 - 100 baz puan arası bir faiz indiriminin olması ise süpriz olmayacaktır. Yıl sonuna kadar faiz indirimi beklentimiz ise 150 – 200 baz puan aralığındadır.

Politika faizinde değişiklik olmaması ile 1.450 seviyesi kısa vadede hedef haline gelebilir, ancak olası bir faiz indiriminde TL varlıklarda değer kaybının devam edeceği görüşündeyiz.

Kaynak:İnfo Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi