MENÜ
Ankara 19°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kıymetliler günü pozitifte tamamladı
Ekonomi
20 Ekim 2021 Çarşamba 14:08

Kıymetliler günü pozitifte tamamladı

Altın dünkü seansta pozitif bir kapanışla günü tamamlarken, 1800 dolar/onsun altında işlem görmeye devam ediyor. 1764 dolar/ons seviyesinden günü başlayan sarı maden, gün içinde 1785 dolar/ons seviyesine kadar ulaşmasına rağmen bu seviyede kalmayı başaramadı.

Altın dünkü seansta pozitif bir kapanışla günü tamamlarken, 1800 dolar/onsun altında işlem görmeye devam ediyor. 1764 dolar/ons seviyesinden günü başlayan sarı maden, gün içinde 1785 dolar/ons seviyesine kadar ulaşmasına rağmen bu seviyede kalmayı başaramadı. ABD 10 yıllık tahvil getirisi dünkü seansta 1,64 seviyesinin üzerine kadar çıkarken, Mayıs ayından bu yana en yüksek seviyeyi kaydetmiş oldu. ABD 10 yıllık tahvilindeki yukarı doğru ivme altını baskılarken, günü 1769 dolar/onstan tamamladı ve yüzde 0,3 kazancı hanesine yazdı.

 

Gümüş ise dünkü seansta 24,13 dolar/ons seviyesine kadar uzanarak 6 haftanın ardından yeniden 24 dolar/ons seviyesinin üzerine test etmiş oldu. Ancak bu seviyedeki hareketini gün sonuna kadar sürdüremeyen beyaz maden, 23,66 dolar/onstan seansı tamamladı ve önceki güne kıyasla hanesine yüzde 2 kazancı hanesine yazmış oldu.

 

Platin dünkü seansı 1042 dolar/onstan günü yüzde 0,6 kazançla tamamlarken, 100 günlük hareketli ortalamanın üzerinde kapanış yapmaya çalışıyor. Olası bir kapanışla birlikte platinin yeniden yukarı doğru ivme hareketinin başlaması kaçınılmaz olabilir.

 

Paladyum günün en çok değer kazanan kıymetli madeni olurken, 2097 dolar/onsluk kapanışıyla günlük bazda yüzde 4,1 kazancıyla seansı tamamlamış oldu.

 

Borsa İstanbul Kıymetli Madenler Piyasası’nda dünkü seansta altın işlemlerinin dünya fiyatlarına yakınsarken, hacimde toparlanmanın sürdüğü bir seans geride kaldı. Toplamda 1.067 kg altın, 99 kg gümüş işlemiyle gün tamamlandı.

 

Kaynak:Troy
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi