MENÜ
Ankara 24°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
TCMB haftasında faizlerdeki hareket öne çıkıyor
Ekonomi
20 Ekim 2021 Çarşamba 12:11

TCMB haftasında faizlerdeki hareket öne çıkıyor

Bu yılki enflasyon artışı, politika yapıcıların beklediğinden daha uzun sürdü ve fiyat artışlarının geçici olarak nitelendirilmesini zorlaştırdı.

Fed tutanakları daralmanın Kasım’da veya Aralık’ta başlayacağını gösteriyor. Son FOMC’den bu yana geçen zamanda enflasyon endişeleri arttığı için şahin tandansın arttığını söylemek mümkün. Söz konusu durum faiz artış beklentileri açısından da önemli, bu yüzden tahvil faizlerindeki yansımayı izliyoruz. Fed üyelerinden Waller, dün yaptığı açıklamalarda 2022'de daha sert oran artışlarına ihtiyaç duyulabileceğini söyledi ve ABD 10 yıllıklarındaki yeni bir yükseliş hareketini tetikledi. Getiri eğrisi tarafında kısa vadede hareketlenme devam ediyor. Enflasyon duyarlılığı daha yüksek kısa vadeli taraf, çıpalanmış uzun vadeli kısımlara farkı daraltabilir. Bu yılki enflasyon artışı, politika yapıcıların beklediğinden daha uzun sürdü ve fiyat artışlarının geçici olarak nitelendirilmesini zorlaştırdı.

Türkiye dolar bazlı getiri eğrisinde günlük bazda az miktarda değişim görsek de, TCMB’nin faiz indirme isteğinin öne çıktığı haftada piyasa faizlerinin yükseliş hareketini ön plana geçirdiği görülmektedir. Yenilenen lira üzerindeki baskının, bu hafta PPK’da faizin indiği bir senaryoda hafiflemesi zor görünüyor. Özellikle banka tahvillerindeki hareket etkilenebilir, yerli şirketlerin de döviz bazlı borçlanması daha pahalı bir hale gelecektir. TCMB’nin 50 bps faiz indirimi yapmasını bekleriz.

Kaynak:Tera Yatırım
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi