MENÜ
Ankara 26°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Destek gelmezse aday değilim
Spor
8 Ekim 2019 Salı 11:36

Destek gelmezse aday değilim

30 Temmuz’daki kongreye tek aday olarak giren ve başkanlık görevine yeniden seçilen Mehmet Yiğiner, “Her yerden engellendik. Gücümüz var ancak bu engellemelerden yorulduk. Egolarımızı kenara bırakarak, kulübü kongreye götürüyoruz” diye konuştu.

Ankaragücü’nde yaklaşık 2 ay 10 gün sonra yeniden kongre süreci yaşanıyor. 30 Temmuz 2019 tarihinde yapılan olağan genel kurulda mevcut başkan Mehmet Yiğiner, tek aday olarak girdiği seçimden güvenoyu alarak çıkmıştı. Demir Grup Sivasspor maçından önce yönetim kurulundan bir açıklama gelmiş, “Kulübün içinde bulunduğu ekonomik sorunların çözümü, son günlerde yaşanan kaotik ortamın sona ermesi, taraftarların ve camianın beklentilerine cevap verecek daha güçlü bir Ankaragücü için yeni bir yapılanma ve daha güçlü bir yönetim kurulu oluşturulması amacıyla bir ay içerisinde gerçekleştirilmek üzere olağanüstü seçimli genel kurul kararı alınmıştır” ifadeleri ile yeni sürecin başladığı belirtilmişti.

 

TANDOĞAN PROTOKOLÜ AYLARDIR İMZALANMADI

 

3-1 kaybedilen Demir Grup Sivasspor karşılaşmasından sonra konuyla ilgili konuşan Yiğiner, şunları söyledi:

“Kongreye kadar destek gelmezse aday olmayacağım. Yıllardır verdiğimiz emeğin ziyan olmasını istemiyoruz. Kulüp borçlarının yapılandırılmasında beklediğimiz sonucu alamadık. Başvuran kulüplerden bir tek bizim borçlarımız yapılandırılmadı. Kulübe ismini veren Makine Kimya Endüstrisi bile destek olmuyor. 50 yıldır bize tahsis olan Tandoğan Tesisleri ile ilgili protokol bile aylardır imzalanmıyor. Altyapımızı tesislerimizde çalıştıramıyoruz. Takımı destekleseler, bir kaç takviye yapabilsek bugün Avrupa Kupalarına gitmeye aday olabilirdik. Her yerden engellendik. Gücümüz var ancak engellemelerden yorulduk. Fedakarlık yapmak zorundayız. Egolarımızı kenara bırakarak, kulübü kongreye götürüyoruz. Yapacağımız kongreye kadar transfer yasağını açabileceğimiz destek gelmezse, ekonomik durumu düzeltemezsek, aday olacak ve kulübü ekonomik olarak rahatlatacak birini destekleyeceğim ve aday olmayacağım.”

SİVAS DEPLASMANI KABUS GİBİ

Ankaragücü, Sivasspor ile deplasmanda oynadığı 9. maçta da galip gelemedi. Sarı-lacivertliler, bu deplasmanda, 7. kez yenilirken, 2 beraberlik aldı. Teknik Direktör Metin Diyadin cezalı olduğu için maçla ilgili değerlendirmeyi yapan yardımcısı Hayrettin Aksoy, maçın son bölümünde iyi oynadıklarını ancak başarılı olamadıklarını belirttti.

Aksoy, oyuna iyi başlayamadıklarını dile getirip, şöyle konuştu: “Adapte olmakta zorlandık. Belki iklim, belki deplasman psikolojisi. İlk yarı zorlanırken gol bulmamız bizim için önemliydi. 1-0 öne geçtik. Öne geçince koruma içgüdüsü ile geri çekilip hatalar yaptık. Devreye 1-1 girdikten sonra ikinci yarı başında yediğimiz gol moralimizi bozdu. Risk almaya başladık. 65. dakikadan bitime 5 dakikaya kadar ki bölümde, Sivasspor’u kendi alanına kapattık diyebiliriz. O ara golleri yapabilseydik, galip gelebilirdik. Risk alınca üçüncü golü yedik. Oyuncularımız çok iyi mücadele etti. Hepsini tebrik ediyoruz. Önümüzdeki Beşiktaş maçına daha iyi hazırlanacağız.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi