MENÜ
Ankara 27°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gücü düştü ağır kaldı
Spor
3 Ekim 2019 Perşembe 11:22

Gücü düştü ağır kaldı

Transfer tahtasını açamayan sarı-lacivertliler, kayıplar yaşadığı kadrosu ile bu sezonki 6 haftalık dönemde 8 puan topladı. Teknik Direktör Metin Diyadin, oyuncuların her maçta kapasitelerinin üstüne çıkmaya çalıştıklarını söyledi.

Başkent derbisinde Gençlerbirliği’ni 2-1 yenen Ankaragücü, önceki sezonla karşılaştırıldığında ilk 6 hafta geçilirken, kendi istatistiklerinin gerisinde kaldı. Sarı-lacivertliler, geride kalan sezonun 6 haftalık periyodunda; 3 galibiyet, bir beraberlik ve 2 yenilgi alıp, 10 puan toplamıştı. O dönem artı bir averaja sahip olan Başkent ekibi, 7. sırada yer alıyordu. Transfer yasağını açamadığı için bu sezona kayıplar yaşadığı kadro ile başlayan Ankaragücü, 6 haftada; 2 galibiyet, 2 yenilgi ve 2 beraberlik sonrası 8 puan topladı ve eksi 3 averajla 11. sırada kendine yer buldu.

 

DERBİYİ KAZANMAK ÖNEMLİ

 

Ankaragücü Teknik Direktörü Metin Diyadin, zorlu süreçte önemli galibiyet aldıklarını söyledi. Diyadin, 7 yıl sonraki derbiye iyi hazırlandıklarını belirtip, şöyle konuştu: “Oyuncularımız inandı ve sonuna kadar mücadele etti. Bizler de neler yapmaları gerektiğini söyledik. Taraftarımızın da 90 dakika boyunca takımı itmesi bu tip maçlar için önemli. Hepsini tebrik ediyorum. Zorlu süreçte böyle bir galibiyet, derbiyi kazanmak tabii ki önemliydi.”

 

HAKEMİN UYARMASI GEREKİR

Diyadin, kırmızı kart görmesiyle ilgili olarak ise şunları söyledi: “Hakem çizgi ihlali diye beni attı. Bunlar pozisyon icabı maçlarda oluyor. Birçok görüntü gösterebilirim. Bir uyarı ya da sarı kart olmadan doğrudan atması bizi de şaşırttı. Sarı kart göstermen gereken oyuncuyu bile uyarıyorsun. Anlık önümdeki pozisyonunda ‘faulü versene hocam’ dedim. O ara bir adım çizgiyi geçmişim. Beni dışarı atıyorsun, önce gel bir uyar ya da sarı kart göster.” Diyadin, bu davranışının ardından, TFF Hukuk Kurulu’nca, Disiplin Kuruluna sevk edildi. Kısıtlı kadroya sahip olduklarına işaret eden Diyadin, “İstek, coşku, takımla bütünleşme ve bu mücadeleyi her zaman vermeliyiz. Böyle savaşarak kazanabiliriz. Mücadelenin biraz düşmesi bize uymaz. 2 haftadır çocuklar her şeylerinin üstüne çıkmaya çalışıyor” dedi. TFF Tahkim Kurulu, Ankaragücü’nün, 2-1 kaybettiği Fenerbahçe maçının tekrar edilmesine ilişkin başvurusunu reddetti.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi