MENÜ
Ankara 18°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Beyaz Bayrak’ta sevindiren rakamlar
Kültür-Sanat
7 Eylül 2019 Cumartesi 11:52

Beyaz Bayrak’ta sevindiren rakamlar

Ankara İl Sağlık Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü’nce hayata geçirilen ‘Beyaz Bayrak’ ve ‘Beslenme Dostu Okul’ projeleri kapsamında temizlik, hijyen ve sağlıklı beslenme şartlarını yerine getiren okullara sertifika verildi.

Yenimahalle Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans salonunda düzenlenen sertifika töreninde konuşan Ankara İl Milli Eğitim Müdürü Turan Akpınar okullarda belli bir kaliteyi ve standardı yakalamış okullara sertifika verdiklerini ifade ederek, şunları kaydetti: “Protokol kapsamında ilimizde 2017-2018 yılında beyaz bayrak sertifikalı okul sayısı bin 109 iken 2018-2019 yılında bu sayı 2 bin 545’e yükseldi. İlimizdeki 2017-2018 yıllarında ‘Beslenme Dostu Okul’ sertifikalı okul sayısı 320 iken 2018-2019 yılında bu sayı bin 408’e yükseldi.”

AMAÇ SAĞLIKLI ORTAMLARI ARTIRMAK

‘Beyaz Bayrak’ projesiyle okullarda hijyen ve sağlıklı ortamları artırmak, ‘Beslenme Dostu Okul’ projesiyle ise çağın hastalığı obeziteyle mücadele ve sağlıklı beslenmeye teşvik etmeyi amaçladıklarını aktaran Ankara İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Mehmet Gülüm, “Yeni eğitim ve öğretim yılında Ankara sınırları içinde bulunan okullarımızın yüzde 75'i beyaz bayraklı, yüzde 50'si de beslenme dostu okul olarak öğretime başlayacaklar” dedi.

Sağlık Bakanlığı Halk Sağlığı Genel Müdürü Doç. Dr. Fatih Kara da, “Biz neslimizi ve sonraki nesilleri korumak gayreti içinde olacağız” diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi