MENÜ
Ankara 27°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İlaçları tiyatro
Kültür-Sanat
7 Eylül 2019 Cumartesi 11:51

İlaçları tiyatro

Ankara Eczacı Odası (AEO) Tiyatro Topluluğu, ‘Entrikalı Dolap Komedyası’ isimli oyunlarıyla bugün saat 20.00’de Şinasi Sahnesi’nde izleyici ile buluşacak. Gündüz eczanede çalışıp akşam amatör oyunculuk yapan ekip, “Bizim ilacımız da tiyatro” diyor.

“Bizim ilacımız da tiyatro” diyen topluluk üyeleri, bu yıl ‘Entrikalı Dolap Komedyası’ oyununun ilk gösterimini yaz başında gerçekleştirdi. İkinci gösterimleriyle bu akşam Şinasi Sahnesi’nde izleyici ile buluşacak olan topluluk, geçtiğimiz yıllarda ‘Anam Bacım Avradım’ ve ‘Yolcular’ oyunlarını sahheye koydu. Devlet Tiyatrosu sanatçısı ve yönetmen Cengiz Uzun eşliğinde Ankara Eczacı Odası Konferans Salonu’nda çalışmalarını sürdüren 10 kişilik ekip, eczacı, eczacı yakını ve oda personelinden oluşuyor.

KOLEKTİF BİR EKİP

Dört yıldır toplulukla birlikte çalıştığını söyleyen Cengiz Uzun, “Uzun süreli çalışma sayesinde ekibi daha iyi tanıma fırsatı buldum. Yoğun koşullar altında çalışıyorlar. İş stresini atabilecekleri oyunlar çalışmayı tercih ediyoruz. Genellikle komedi oynuyoruz” diye konuştu.

Topluluk üyelerinden Volkan Özbay herşeyi kolektif yapan bir ekip olduklarını belirtti. Özbay, “Kostüm, dekor gibi ihtiyaçlarımızda Devlet Tiyatrolarına başvuruda bulunuyoruz. Ekibime önem veriyorum, hepimizin içine sinen bir şey ortaya koyduğumuzda seyirci de beğeniyor. Maddi beklentimizin olmaması ilişkilerimizi samimi yapıyor” dedi.

Ekibe bu yıl katılan Ömer Sefa Çelik de, “Çok eğlendiğim bir dönem geçirdim. Her zaman çalışmalara zevk alarak katıldım, bir kaç saat burada bulunmanın haricinde gerçek bir ekip olduk” ifadelerini kullandı.

SIKINTILARIMIZI UNUTUYORUZ

Tiyatronun iş yaşamına da olumlu etki yaptığını belirten eczacı Ayşegül Kazıklı, “Gün içinde eczanede sıkıldığımız, gerildiğimiz oluyor. Hastalarla sorun yaşayabiliyoruz ama buraya gelince kafamız dağılıyor. Sıkıntılarımızı unutuyoruz. Tiyatroda karakter çözümlemeyi öğrendikten sonra hastaların dertlerini de daha iyi anlamaya başladım. Ses tonumuzdan, duruşumuza ve eczanedeki davranışlarımıza kadar faydası oldu” dedi.

Yıllardır eczacılık yapan Nilgün Ertem, sahnenin çocukluk hayali olduğunu belirterek, “Eczanede çalışmanın stresi karşısında burası benim ilacım, yönetmenimiz de eczacımız oluyor. Meslek yaşamının getirdiği zorlukları çözebilmek adına tüm meslektaşlarıma bu tarz sosyal paylaşımlarda bulunmalarını tavsiye ederim” dedi.

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi