MENÜ
Ankara 20°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
En iyi kareler
Kültür-Sanat
4 Eylül 2019 Çarşamba 12:02

En iyi kareler

Dünyanın dört bir tarafında çekilen ve ‘World Press Photo (WPP) 2019’ yarışmasında dereceye giren fotoğrafların yer aldığı sergi, Armada GaleriM’de ziyarete açıldı. Hollanda’nın Ankara Büyükelçiliği himayesindeki sergi, 23 Eylül’e kadar gezilebilecek.

Hollanda’nın Ankara Büyükelçisi Marjanne de Kwaasteniet, ‘World Press Photo (WPP) 2019’ fotoğraf sergisinin açılışında yaptığı konuşmada, fotoğraf meraklılarına sergiyi mutlaka görmeleri tavsiyesinde bulundu.

129 ÜLKEDEN 78 BİN 801 FOTOĞRAF

Serginin küratörü Yi Wen Hsia, Hollanda Kraliyet ailesi tarafından organize edilen yarışmada bu yıl ‘Güncel Konular’, ‘Genel Haberler’, ‘Spot Haberleri’, ‘Çevre’, ‘Doğa’, ‘Uzun Erimli Projeler’, ‘Portreler’ ve ‘Spor’ dallarında ödüllerin verildiği anlattı. İlki bundan 62 yıl önce düzenlenen yarışmaya 300 fotoğrafın katıldığını, bu yıl ise 129 ülkeden 4 bin 738 fotoğrafçının gönderdiği 78 bin 801 fotoğrafın yarıştığını ifade eden Yumi Goto, amaçlarının dünyayı kayda değer öykülerle birbirine bağlamak olduğunu ifade etti.

Yarışmada ‘Spot Haberler’ kategorisinde ‘Öyküler, Birincilik’ ödülü alan Hollandalı fotoğrafçı Pieter Ten Hoopen, Latin Amerika’nın çeşitli ülkelerinden ABD’ye gitmek isteyen göçmenleri takip ettiğini ve hikâyelerine ortak olduğunu ifade etti.

 

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi