MENÜ
Ankara 28°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Bakan Tekin: YKS İçin Yapay Zeka Modeli Öğrencilerin Hizmetinde
Eğitim-Bilim
21 Ekim 2024 Pazartesi 15:17

Bakan Tekin: YKS İçin Yapay Zeka Modeli Öğrencilerin Hizmetinde

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gazi Anadolu Lisesi'nde düzenlenen Bireysel Öğrenme Platformu Tanıtım Programı'nda, yeni yapay zeka destekli bir modeli tanıttıklarını belirtti.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Gazi Anadolu Lisesi'nde düzenlenen Bireysel Öğrenme Platformu Tanıtım Programı'nda, yeni yapay zeka destekli bir modeli tanıttıklarını belirtti. Bu modelin özellikle 10, 11 ve 12. sınıf öğrencilerinin Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) hazırlık sürecinde yoğun şekilde kullanılacağını öngördüğünü ifade etti.

Tekin, eğitim sisteminde dünya standartlarına ulaşmak için fiziki ve içeriksel olarak okulları en gelişmiş altyapılarla donatma hedefinde olduklarını, Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin de bu çabaların bir sonucu olduğunu vurguladı. Eğitimde altyapı çalışmalarına dikkat çeken Tekin, tüm okullara internet altyapısı sağlandığını ve etkileşimli tahtalar ile donatıldığını belirterek, "Tüm sınıflarında akıllı tahta olan tek ülke Türkiye" ifadesini kullandı.

EBA platformunun bilgiye erişim açısından önemli bir araç olduğunu hatırlatan Tekin, okul dışında kullanılan bazı yardımcı kaynakların Bakanlık onayı olmadan üretildiğini ve bu kaynakların yanlış yönlendirme riski taşıdığını belirtti. Tekin, doğru bilgiyi okul öğretmenlerinin vereceğini vurgulayarak, merdiven altı kurslara dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Yaklaşık 1,5 yıldır yapay zeka destekli yeni bir eğitim teknolojisi üzerinde çalıştıklarını ifade eden Tekin, bu uygulamanın öğrenciler için çok faydalı olacağını ve fırsat eşitliğini en üst düzeye çıkarma hedefiyle ücretsiz olarak sunulacağını belirtti. Sistemin gelişimi için öğretmenlerin gönüllü katılımının da destekleneceğini ekledi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi