MENÜ
Ankara 28°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
YÖK ve SSB'den Yapay Zeka Tez Programı
Eğitim-Bilim
10 Ekim 2024 Perşembe 15:17

YÖK ve SSB'den Yapay Zeka Tez Programı

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) işbirliğiyle "Yapay Zeka Akademik Tez Programı (ATP)" başlatılıyor.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) ile Savunma Sanayii Başkanlığı (SSB) işbirliğiyle "Yapay Zeka Akademik Tez Programı (ATP)" başlatılıyor. YÖK'ten yapılan açıklamaya göre, bu program, savunma sanayisinde yapay zeka konularını ele alarak, üniversitelerde lisans düzeyinde bitirme projeleri ve lisansüstü tez çalışmalarına odaklanacak.

Programın hedefleri arasında, savunma sanayisindeki yapay zeka yetkinliklerini artırmak, sektördeki nitelikli insan kaynağı ihtiyacını karşılamak ve akademi ile sanayi arasında işbirliği geliştirmek yer alıyor.

ATP, lisans ve yüksek lisans öğrencilerine teorik bilgilerini pratik uygulamalarla pekiştirme ve yapay zeka alanında yenilikçi projeler geliştirme fırsatı sunacak. Programa, mühendislik, teknoloji, doğa bilimleri, elektrik-elektronik, bilgisayar ve bilişim gibi alanların son sınıf öğrencileri ve bu alanlarda tez yazan yüksek lisans öğrencileri başvurabilecek.

Ayrıca, matematik, fizik ve istatistik gibi fen fakültelerinin 4. sınıf öğrencileri ile yapay zeka, veri bilimi, elektrik-elektronik, mekatronik, yazılım, kontrol ve otomasyon gibi alanlardaki tüm bölümler de programa katılma şansına sahip. Program kapsamındaki diğer ilgili bölümlerdeki öğrenciler de başvuruda bulunabilecek.

Başvurular, 25 Ekim'e kadar SSB'nin "https://vizyonergenc.com/ilan/3124" adresi üzerinden yapılacak. Programa kabul edilen öğrenciler, 31 Ekim'de ilan edilecek. Başarılı olan öğrenciler, yetkinliklerine göre staj, aday mühendislik programı ve proje desteği gibi fırsatlardan yararlanma imkanı bulacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi