MENÜ
Ankara 28°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ÖSYM, 13 Ekim'de 4 Sınav Yapacak
Eğitim-Bilim
11 Ekim 2024 Cuma 12:40

ÖSYM, 13 Ekim'de 4 Sınav Yapacak

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 13 Ekim Pazar günü dört farklı sınav gerçekleştirecek.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 13 Ekim Pazar günü dört farklı sınav gerçekleştirecek. Bu sınavlar arasında Diş Hekimliğinde Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-DUS 2. Dönem), Diş Hekimliği Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2024-STS Diş Hekimliği 2. Dönem), Eczacılıkta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (2024-EUS) ve Eczacılık Alanında Yurt Dışı Yükseköğretim Diploma Denkliği İçin Seviye Tespit Sınavı (2024-STS Eczacılık) yer alıyor.

Adaylar, saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak ve sınavlar saat 10.15'te başlayacak. EUS ve STS Eczacılık sınavları, ÖSYM'nin Ankara Elektronik Sınav Merkezi'nde gerçekleştirilecek.

ÖSYM Başkanı Prof. Dr. Bayram Ali Ersoy, bu yıl EUS ve STS Eczacılık sınavlarının yine elektronik ortamda yapılacağını belirtti. Adaylara, 75 soruya yanıt vermek için 110 dakika süre tanınacak. Bu iki sınav için toplamda 721 aday başvurdu. DUS 2. Dönem sınavı ise Ankara ve İstanbul'da yapılacak ve temel bilimler ile klinik bilimler testlerinden oluşacak. DUS ve STS Diş Hekimliği sınavlarında adaylara toplam 120 soru için 150 dakika süre verilecek ve bu sınavlara 7 bin 892 aday katılacak. Pazar günü düzenlenecek sınavlarda, emniyet dahil toplam 1.174 görevli görev alacak. Ek süre talep eden adaylar DUS 2. Dönemde 30 dakika ilave süre kullanabilecek.

Ayrıca, kimlik kartını kaybeden veya kimlik kartında kimlik numarası ve fotoğrafı bulunmayan adaylar için il nüfus müdürlükleri sınav günü açık tutulacak.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi