MENÜ
Ankara 26°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Altındağ Peyamitepe İlköğretim Okulu’na Uluslararası yardım eli
Eğitim-Bilim
9 Mayıs 2019 Perşembe 13:44

Altındağ Peyamitepe İlköğretim Okulu’na Uluslararası yardım eli

Temizlik ve Sağlık Eğitimi’ adıyla başlattıkları kampanya kapsamında Altındağ Peyamitepe İlköğretim Okulu’nu pilot okul seçen Kadın ve Gençlik Platformu Derneği, okuldaki engelli sınıfının ihtiyaçlarını gidermek için buluştu.

Kadın ve Gençlik Platformu Derneği, ‘Altındağ Peyamitepe İlköğretim Okulu’nda bulunan engelli sınıfının ihtiyaçlarının karşılanması için’ İngiltere Büyükelçiliği’nin ev sahipliğinde bir davet verdi. İngiltere’nin Ankara Büyükelçisi Dominick Chilcott’un eşi Lady Chilcott ve Kadın ve Gençlik Platformu Derneği Başkanı Rüveyda Akbay’ın ev sahipliğinde gerçekleşen davete Pakistan, İsviçre, Avustralya, Nijerya gibi ülkelerden davetliler katıldı. Rüveyda Akbay, Türkiye’nin tanıtımına katkıda bulunmak ve ihtiyacı olan kadın ve gençlere yardım etmek amacıyla çalışmalar yaptıklarını ve bu doğrultuda ‘Temizlik ve Sağlık Eğitimi’ kampanyasını başlattıklarını anlattı. Pilot okul olarak gelir düzeyi düşük ailelerin çocuklarının eğitim gördüğü Altındağ Peyamitepe İlköğretim Okulu’nu seçtiklerini belirten Akbay, projeyle ilgili şunları söyledi:

 

ÖĞRENCİLERE DİŞ TARAMASI YAPILDI

“Projenin gerçekleştirilmesinde, Ankara Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi ve Başkent Üniversitesi ile işbirliği yapılıyor. Fakülte uzmanlarından oluşan bir ekip okulumuzu iki kere ziyaret etti, önce ağız ve diş sağlığı konulu bir eğitim verildi, sonra da öğrencilere diş taraması yapıldı. Problemli durumlar tespit edilerek tedavileri gerçekleştirildi. Okulumuzun engelli çocukların eğitim gördüğü özel bir sınıfı da bulunuyor. Lady Chilcott’un ev sahipliğinde düzenlenen bu davetten elde edilecek gelir, bu sınıfın ihtiyaçları için kullanılacak.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi