MENÜ
Ankara 21°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başarılı 10 öğrenciye özel eğitim desteği
Eğitim-Bilim
3 Mayıs 2019 Cuma 10:47

Başarılı 10 öğrenciye özel eğitim desteği

Cumhuriyet’in 100. Yılı için Yenimahalle’ye Cumhuriyet Akademisi kuracaklarını belirten Belediye Başkanı Fethi Yaşar, “Burada başarılı okulların, her lisenin ilk 10 öğrencisini üniversiteye özel olarak hazırlayacağız. Yarının hukukçuları, mühendisleri, mimarları, iş insanları, diplomatları Yenimahal

Basın mensuplarıyla kahvaltıda buluşan Başkan Yaşar Cumhuriyet Akademisi ile ilgili şunları söyledi:

 

HERKES O PARAYI VERECEK GÜÇTE DEĞİL

 

“Hedefimiz çocukların, gençlerin, kadınların, yaşlıların, engellilerin yaşamaktan mutlu olduğu bir Yenimahalle. Cumhuriyet Akademisi’ni kuracağız. Yeri hazır, projeleri hazırlanıyor. İlk temelini atacağımız işlerden birisi olacak. Dershaneler kapandı, şimdi yer altı dershaneleri çıktı. Evlere özel hocalar geliyor. Herkes o parayı verecek güçte değil. Şu anda 8 bölgede 3 bin 500 çocuğumuzu üniversiteye hazırlıyoruz. İnşallah bunu daha yükseğe çıkaracağız.

 

ÜNİVERSİTEYE ÖZEL HAZIRLAYACAĞIZ

 

Burada (Cumhuriyet Akademisi) hem başarılı okulların, her lisenin ilk 10 öğrencisini üniversiteye özel olarak hazırlayacağız. Yarının hukukçuları, mühendisleri, mimarları, iş insanları, diplomatları Yenimahalle’den çıkacak. İyi yerleri kazansınlar istiyoruz. Ayrıca bir bölümü de yüksek lisans hazırlığı olacak. Gönlünü eğitime vermiş profesörlerden, öğretmenlerden de yararlanarak eğitimin kalitesini yükseltmek için elimizden gelen bütün imkânları kullanacağız. Eğitim olmazsa olmazımız.”

EĞİTİME HARCANAN PARAYA ACIMIYORUM

Vatandaşa uçuk vaatlerde bulunmadığını, halkın ihtiyacı olduğuna inandığı projeleri vaat ettiğini belirten Başkan Yaşar, “Eğitim, kültür, sanat ve spor için harcanan paraya acımıyorum. Çünkü bu 3 ana başlık vatandaşlarımızın birliğine, çocuk ve gençlerimizin aydınlık yarınlarına hizmet ediyor” diye konuştu. Çıkarılan vergi affının belediye gelirlerini düşürdüğüne vurgu yapan Yaşar, “Belediye gelirlerine bu denli müdahaleler devam edecekse belediyelerin ne işi var, kaldırın belediyeleri olsun bitsin” eleştirisinde bulundu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi