MENÜ
Ankara 27°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Yenimahalle’de 3T’li şenlik
Eğitim-Bilim
6 Mayıs 2019 Pazartesi 11:34

Yenimahalle’de 3T’li şenlik

Yenimahalle Belediyesi ve Yenimahalle Kent Konseyi tarafından düzenlenen Bilim Şenliği’nin 4’üncüsü Ragıp Tüzün Parkı’nda gerçekleştirildi.

Tohum, Toprak ve Tarım (3T) temalı şenliğe, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Başkan Vekili Mehmet Kartal, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ferudun Güngör, Yenimahalle Kent Konseyi Başkanı Atila Çınar, çok sayıda okul ve dernek katıldı. Şenlikte stantları tek tek gezerek, genç mucitlerin yaptığı çalışmaları inceleyen Başkan Yaşar, öğrencilerden icatları hakkında bilgi aldı. Öğrencileri tebrik eden Başkan Yaşar, “Türkiye olarak yeniliklerin öncüsü olmalıyız. Çocuklarımızı ne kadar güzel ve doğru yetiştirirsek, Türkiye’nin geleceği o kadar aydınlık olur. Bunu da ancak bilime, ilime, AR-GE’ye önem vererek başarabiliriz” dedi. Yaşar, Böcek Şenlik Okulu tarafından kurulan hatıra standında ise öğrencileri kırmadı ve elini boyaya batırıp hatıra panosuna el izini bastı. Yaşar, devasa büyüklükteki hamam böceğini de eline aldı.

Şenlik sonunda Başkan Yaşar ve ziyaretçiler, Yenimahalle Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin Engelliler Haftası dolayısıyla düzenlediği ‘Engelli Farkındalık Yürüyüşü’ne katıldı.

48 ÇOCUK TURNUVADA MÜCADELE ETTİ

Yenimahalle Belediyesi’nin Meslek Edindirme ve Hobi Kursları (YENİMEK) bünyesinde satranç eğitimi alan 48 çocuk, Serhat Kültür Merkezi’nde düzenlenen Satranç Turnuvası ile hünerlerini sergiledi. Kursiyerler turnuvada, 8 ay boyunca öğrendikleri bilgilerle kıyasıya bir rekabet sergiledi. Yarışmanın sonunda birinci, ikinci ve üçüncü olan miniklere sürpriz ödüller verilirken; turnuvaya katılan tüm kursiyerlere de satranç takımı hediye edildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi