MENÜ
Ankara 26°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Altın 2000 dolar/onsun altına döndü
Ekonomi
22 Mayıs 2023 Pazartesi 11:31

Altın 2000 dolar/onsun altına döndü

Altın geçtiğimiz haftayı kırmızıda tamamlarken, son altı haftanın en düşük seviyesine kadar geri çekilmiş oldu.

Altın geçtiğimiz haftayı kırmızıda tamamlarken, son altı haftanın en düşük seviyesine kadar geri çekilmiş oldu. 2011 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, ABD’deki Borç Limiti tartışmalarıyla geçtiği haftada altın satış baskısıyla bir haftayı geride bıraktı. 1 Haziran’a kadar Borç limitlerinin artırılmaması durumunda ABD’nin temerrüde düşeceği beklentisi artmaya başlandı. Bu haber akışı piyasada alım iştahını zayıflatırken, altının üzerinde satış baskısını da artırmış oldu. Bu gelişmeler ışığında altın 1952 dolar/ons seviyesine kadar geri çekilerek haftanın en düşük seviyesini kaydetmiş oldu. 1978 dolar/ons seviyesinden haftayı tamamlayan sarı maden, yüzde 1,6 kazancı hanesine yazmış oldu.

Gümüş de altınla benzer şekilde satıcılı bir günü geride bırakırken, altına kıyasla kısmen daha iyi bir performans göstermiş oldu. 23,98 dolar/ons seviyesinden haftaya başlayan beyaz maden, 23,32 dolar/ons seviyesine kadar geri çekilerek son 7 haftanın en düşük seviyesini kaydetmiş oldu. 23,84 dolar/ons seviyesinden kapanış yapan beyaz maden önceki haftaya kıyasla yüzde 0,5 kaybı yaşamış oldu.

Platin diğer iki kıymetliden ayrışmayı başararak haftayı yeşilde tamamlamamayı başararak öne çıktığı bir haftayı geride bıraktı. 1053 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin, 1067 dolar/onstan haftayı tamamlayarak yüzde 1,3 kazancı hanesine yazmış oldu.

Paladyum da platin gibi haftayı kazançla tamamlayarak, 1500 dolar/onsun üzerinde kalma çabasını sürdürmüş oldu. 1504 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum, 1514 dolar/onstan kapanış yaparak yüzde 0,6 kazancı hanesine yazarak haftayı tamamladı.

Kaynak: TROY

Hibya Haber Ajansı
Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi