MENÜ
Ankara 23°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Alaacatlı’da denizsiz Karadeniz
Gezi-Mekan
4 Temmuz 2019 Perşembe 13:09

Alaacatlı’da denizsiz Karadeniz

Memleketi Rize’nin yaylalarından esinlenen Ankaralı iş insanı Mehmet Demirci, Alaacatlı’da yarım asırlık tarihi köşkün çevresine kurduğu çiftlikte 22 yıldır Ankaralıları ağırlıyor.

Demirci, “Burası işletmeden çok hayalini kurduğum evim” diyor. ‘Çalgan Et Lokantası’ adıyla hizmet veren mekânla ilgili Demirci, asırlık ağaçların arasında müşterilerini hem ağırlıyor hem de eğlencelerine ortak oluyor. 22 yıl içerisinde şehrin stresinden ve gürültüsünden kaçmak isteyen Ankaralıların uğrak noktaları arasına girmeyi başaran ‘Çalgan’, kendi çiftliğinde üretilen doğal ürünlerden pişirilen yemekleri müşterilerine servis ediyor. Demirci en büyük hayalim dediği Çalgan’ın hikâyesini şu sözlerle anlatıyor:

İŞLETME DEĞİL HAYALİM

Ankara’da küçük bir Çamlıhemşin (Rize’nin ilçesi) yaratmak en büyük hayalimdi. Doğal bir ortam kurmak için her yıl yeni bir şeyler ekliyoruz. Sofralarımızdaki ürünler Karadeniz’den aslına uygun olarak geliyor. Ayrıca kurduğumuz çiftlikteki doğal ürünler masalarımızda servis ediliyor. Benim kurulduğu günden bu yana hastalık veya önemli bir durum harici buraya gelmediğim olmadı. Bura bir işletmeden çok, benim gerçekleşen hayalim.”

MİSAFİRLERİ TELEFERİK TAŞIYACAK

Demirci tarihi köşk ile etrafında kurduğu çiftliğin manzarasını bütün misafirlerine izletmek istediğini belirterek, “Sıradaki hayalim buranın tam üzerine tıpkı Karadenizdeki gibi bir teleferik kurarak bütün misafirlerime görsel şölen yaşatmak” diye konuştu.

 

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi