MENÜ
Ankara 23°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ankara’nın denizcileri Bodrum’da yelken açtı
Gezi-Mekan
3 Temmuz 2019 Çarşamba 12:31

Ankara’nın denizcileri Bodrum’da yelken açtı

Hacettepe Üniversitesi’nde (HÜ) Amatör Denizcilik ve Yelkencilik Uygulamaları (ADYU) dersini alan öğrencilerin final sınavının da yapıldığı yıl sonu uygulama kampı, Muğla’nın Bodrum ilçesine bağlı Çökertme koyunda gerçekleştirildi.

Beytepe kampüsünde, bahar dönemi boyunca teorik dersler alan üniversiteliler, eğitim yılının sona ermesiyle, Bodrum’un yolunu tuttular. Bodrum’un Çökertme beldesinde kampa giren öğrenciler, 4 gün boyunca yelkenli tekne ile mavi sulara açılarak ilk kez seyir yaptılar. Dümen tutan, yelken basan Hacettepeliler, eğitimlerini tamamladılar. 

EĞİTMEN YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ

ADYU ders sorumlusu Özgür Türkalp, lisanslı olarak aktif yarışlara katılan 30 dolayında öğrencinin kurduğu yelken takımlarının bulunduğunu belirterek, “Hacettepe bünyesinde 7 yılda yaklaşık 300 öğrencimiz derslerimiz ve topluluğumuz aracılığıyla yelken sporuna başladı. Hali hazırda, 3 yarışmacı ekibimiz var. Daha fazla öğrencimizin bu spordan yararlanabilmesi için yeni eğitmenler yetiştirmeyi amaçlıyoruz. Türkiye Yelken Federasyonu (TYF) ile işbirliği yaparak bu amacımızı gerçekleştirmek istiyoruz” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi