MENÜ
Ankara 23°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kuzey’in gizemli yaşamı
Gezi-Mekan
3 Temmuz 2019 Çarşamba 12:34

Kuzey’in gizemli yaşamı

Kanada’nın Ankara Büyükelçiliğince Kuzey Kutbu’ndaki gizemli yaşamları konu alan belgesel ve fotoğraf sergisi, sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Fransız Kültür Merkezindeki “67 49 32 Kuzey” belgeseli ile fotoğrafların yer aldığı serginin açılışına Kanada’nın Ankara Büyükelçisi Christopher John Cooter ile eşi Karen Blumenschein, belgeselin yönetmeni Ece Soydam’ın yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

BİR YIL ÖNCE BAŞLADI

Cooter, açılışta yaptığı konuşmada, belgesel projesinin 1 yıl önce başladığını, her şeyin TRT’den bir ekibin Kanada’nın kuzeyindeki Nunavut’a gitmesiyle hayata geçtiğini belirtti. Nunavut’un Kanada’nın kuzeyindeki üç büyük bölgeden biri olduğunu aktaran Büyükelçi Cooter, ülkesinin yerli halklarından İnuitlerin o bölgede yaşadığını vurguladı. TRT’nin Kanada hükümetinin çok önem verdiği konulardan birini belgeselleştirdiğini ifade eden Cooter, “Büyük kuzeyin korunması ve yerli halka duyulan saygıya değindiği için bu belgesele katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz.” şeklinde konuştu. Projenin mimarlarından yönetmen Ece Soydam da, projeyle ilgili olarak şunları söyledi: “TRT ekibi olarak iki kez, üçer hafta çekime gittik. Hem 
Mathieu Dumond’un hayatını hem de kutup bölgesini göstermek istedik. İnsanlara Mathieu’nun hayatı ilginç geldi.” Çetin ve zor şartlara sahip Kuzey Kutbu bölgesinin büyüleyici ve gizemli yaşamını konu alan belgesel, kutup bölgelerindeki küresel ısınma tehdidine de dikkati çekiyor. Fransa vatandaşı olan ve 17 yıldır bu kasabada yaşayan doğa bilimcisi Mathieu Dumond’un İnuit eşi ve 5 yaşındaki oğluyla birlikteki aile hayatı ile Kugluktuk halkının yaşamına da tanık oluyor.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi