MENÜ
Ankara 18°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
“ABD kendi şirketlerinin Çin’e bağımlılığını hafife aldı”
Dünya
12 Ağustos 2020 Çarşamba 17:29

“ABD kendi şirketlerinin Çin’e bağımlılığını hafife aldı”

İngiltere merkezli Financial Times’in internet sitesinde yer alan bir makalede Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) teknoloji sektörünün Çin’e olan bağımlılığının büyük ölçüde hafife alındığı kaydedildi.

Yazıda, iki büyük teknoloji ülkesi olan Çin ve ABD’nin birbirinden koparılmasının, yüzlerce ABD’li teknoloji şirketine ciddi ekonomik etkiler getireceği belirtildi.

Yazıda aktarılan bilgilere göre, dünyada piyasa değeri 2 trilyon doların üzerindeki ilk şirket olma yolunda ilerleyen Apple’ın üretim üssü Çin’de bulunuyor ve 270 milyar dolarlık yıllık cirosunun beşte biri de Çin’den geliyor.
 
Çin’in yeni müşteriler kazanmak için de önemli bir piyasa olduğu hatırlatılan yazıda, Apple CEO’su Tim Cook’un da Çin’de Apple markalı bilgisayar satın alan tüketicilerin dörtte üçünün ilk alımları, iPad satın alan tüketicilerin ise üçte ikisinin ilk alımları olduğuna dikkat çektiğinin altı çizildi. ABD'li beş büyük çip üreticisi NVIDIA, Qualcomm, Texas Instruments, Intel ve Broadcom şirketlerinin Çin’e bağımlılıklarının yüksek olduğuna işaret edilen yazıda, bu şirketlerin satışlarının yüzde 25-50’sinin Çin’de gerçekleştiği ifade edildi.
 
Bu tür karşılıklı bağımlılıkların yalnızca derinlik olarak değil genişlik olarak da kendisini gösterdiğine dikkat çekilen yazıda, ilgili şirketler tarafından yayımlanan son finansal raporlarda, ABD'li teknoloji şirketlerinin üst düzey yöneticilerinin, Çin'de sahip oldukları avantajlara vurgu yaptıklarının görüldüğüne işaret edildi.

Kaynak:Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi