MENÜ
Ankara 20°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ABD’de satılan akıllı telefonların yüzde 70’i Çin’de üretiliyor
Dünya
12 Ağustos 2020 Çarşamba 11:56

ABD’de satılan akıllı telefonların yüzde 70’i Çin’de üretiliyor

ABD Başkanı Donald Trump’ın ithalatı tüm kısıtlama çabalarına karşın Çin, ABD cep telefonu piyasasında baskın kalmayı sürdürüyor.

Çin ile Birleşik Devletler arasında süregiden ticaret savaşına karşın Çin’den ithalattan vazgeçmek ABD için olanaksız görünüyor. Nitekim yılın ikinci üç aylık döneminde, bu ülkede satılan 31,8 milyon akıllı telefonun yüzde 70 kadarı “Made in China” damgası taşıyordu. 
 
Söz konusu dönemde piyasanın yüzde 47,1 oranında paya sahip bulunan Apple, ağırlığını sürdürerek bir yıl öncesine göre yüzde 10’luk artışla 15 milyon iPhone sattı. Bu telefonların neredeyse tamamı Çin’deki tesislerde üretildi. Öte yandan Çinli gruplardan Lenovo ve TCL de bir arada ABD piyasasının yüzde 12’ye yakın bir payını kapmış durumdalar.
 
Kore’den Samsung ve LG, Amerika piyasasında yüzde 23 ve 11’lik paylarla ikinci ve üçüncü konumda. Bu markaların üretiminin esas süreçleri ise Kore ve Vietnam’da gerçekleşiyor. Dolayısıyla, Canalys analistlerine göre, ABD ile Çin arasındaki gerilimler tüm akıllı telefon imalatçıları için belirsizlikler üretirken Korelileri etkilemiyor. Trump, Amerikan şirketlerini tüm üretimlerini kendi ülkelerine taşımaları hususunda uyarıyor. Ancak onun bu tutumu şimdilik, iPhone’un yapımcısı da dahil, pek ikna edici olmuşa benzemiyor.

Kaynak:Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi