MENÜ
Ankara 20°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Çin ve Arjantin, Patagonya’da yeni bir uzay üssü kuracak
Dünya
12 Ağustos 2020 Çarşamba 13:40

Çin ve Arjantin, Patagonya’da yeni bir uzay üssü kuracak

Çin ve Arjantin’in geçmişi 10 yıl öncesine dayanan uzay alanındaki iş birliği yeni bir aşamaya geçiyor. Arjantin Hükümeti, uzayın fethi için Çin ile ortak planlarını açıkladı.

Çin ve Arjantin’in geçmişi 10 yıl öncesine dayanan uzay alanındaki iş birliği yeni bir aşamaya geçiyor. Arjantin Hükümeti, uzayın fethi için Çin ile ortak planlarını açıkladı. Çin ve Arjantin arasında yapılan ve 24 Temmuz’da yürürlüğe giren anlaşmayla, iki ülke arasındaki iş birliği resmiyet kazanmış oldu. Çin ve Arjantin, uzayın barış amaçlı keşfine yönelik projeler üzerinde çalışacak ve ileride bu doğrultuda gerçekleştirilecek yeni görevler için birçok araç, alet ve altyapı geliştirecekler.
 
İki ülke, ortak araştırmalarının sonuçlarını birbirlerine iletecek ve bu amaçla Çinli ve Arjantinli resmi görevlilerin yöneteceği bir komite oluşturulacak. Her iki ülkenin uzay kurumları olan CNSA ve CONAE iş birliği yapacağı yeni oluşum kapsamında alınan ilk karar, Çin’e Arjantin’in Neuquen eyaletindeki Patagonya’da Çin-Arjantin ortak uzay istasyonu inşa etmek üzere bir alan tahsis etmek oldu.
 
İmzalanan anlaşma metni uyarınca zorunlu olarak barışçıl amaçlı olacak olan bu iş birliği; uzay mekiği, uzayın keşfi amaçlı araç ve aletlerin geliştirilmesinin yanı sıra yeryüzünde de uzayın keşfi görevleri amacıyla atış rampaları ve kontrol ve izleme tesisleri gibi altyapıların oluşturulmasını öngörüyor.


Kaynak:Çin Uluslararası Radyosu
Hibya Haber Ajansı

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi