MENÜ
Ankara 18°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Örnek ve Fırtına’yı kim sorgulayacak
Gündem
24 Şubat 2010 Çarşamba 07:32

Örnek ve Fırtına’yı kim sorgulayacak

Özden Örnek ve İbrahim Fırtına polise ifade vermedi

HAVA Kuvvetleri eski Komutanı emekli Orgeneral İbrahim Fırtına’nın avukatı Atilla Hekimoğlu, dün müvekkilini ziyaret ettikten sonra şu açıklamayı yaptı: “İbrahim Fırtına Paşa, burada fuzuli yere tutuluyor. Burayı sadece otel olarak kullanıyor. 24 saattir gözaltında bulunmasına rağmen hukuki hiçbir işlem yapılmadı. Burada bulunmasının hiçbir hukuki dayanağı yok. Polisin ifade alması söz konusu değil. 2006 yılındaki genelgede göre hakkındaki soruşturmayı sadece Cumhuriyet Başsavcısı yapabilir. Kısa süre içinde savcılığa sevk edileceklerdir.”

Başsavcı anjiyo oldu

Adalet Bakanlığı’nın 2006 tarihli genelgesine göre kuvvet komutanlarını ancak başsavcılar veya atayacağı başsavcıvekilleri sorgulayabiliyor. Ancak İstanbul Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, anjiyo geçirdiği için raporlu... Engin’in iki vekilinden Olcay Seçkin de rahatsızlığından dolayı 5 gün raporlu. Diğer Başsavcıvekili Turan Çolakkadı da dün öğle saatlerinde rahatsız olduğu gerekçesiyle adliyeden ayrıldı. Bu durumda Özden Örnek ve İbrahim Fırtına’yı kimin sorgulayacağı sorusu gündeme geldi.

Çolakkadı: Görevdeyim

Başsavcıvekili Çolakkadı akşam saatlerinde yaptığı açıklamayla soru işaretlerini giderdi: “Ben görevimin başındayım. Yarın (bugün) adliyede olacağım. Dolayısıyla eski kuvvet komutanlarının sorgusu sırasında genelge gereği başsavcının ya da başsavcının görevlendirdiği bir başsavcı vekilinin bulunması yeterli” ifadesini kullandı.

Kuvvet komutanlarını sadece başsavcı ve vekilleri sorgulayabilir

DÖNEMİN Adalet Bakanı Cemil Çiçek imzasıyla 1 Ocak 2006’da yayınlanan genelgenin 15’inci maddesi şöyle: “Kamuoyunda yanlış yorumlamalara ve yakınmalara sebebiyet verilmesinin önüne geçilmesi bakımından, Cumhurbaşkanı, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı, Başbakan, Yüksek Yargı Organı Başkanları ve Başsavcıları, Genelkurmay Başkanı, Bakanlar, Milletvekilleri, Kuvvet Komutanları gibi devletin üst düzey görevlerinde hizmette bulunmuş veya halen hizmette bulunan kişiler hakkındaki soruşturmaların kolluğa bırakılmaksızın bizzat Cumhuriyet Başsavcıları veya görevlendirecekleri Cumhuriyet Başsavcıvekilleri tarafından yürütülmesi...”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi