MENÜ
Ankara 18°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Devrimci Karargah'ta 10 tahliye
Gündem
24 Şubat 2010 Çarşamba 01:28

Devrimci Karargah'ta 10 tahliye

Gazeteci Aylin Duruoğlu dahil 10 kişi Devrimci Karargah davasında tahliye edildi.
Terör örgütü "Devrimci Karargah" davasında tutuklu 16 sanıktan, gazeteci Aylin Duruoğlu'nun da aralarında bulunduğu 10'unun tahliyesine karar verildi.

İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada, avukatların savunma ve taleplerinin ardından, Cumhuriyet Savcısı Selim Berna Altay, tutuklu sanıklardan 10'unun tahliye edilmesi yönünde görüş belirtti.

Mahkeme Heyeti, tutuklu sanıklardan Aylin Duruoğlu, İbrahim Şimşek, Mehmet Yeşiltepe, Abdulselam Sultan, Muhammet Çetin, Süleyman Gürkan Anıl, Nail Arıkan, Sevim Öztürk, Ceren Sütlaş ve Metin Akdemir'in, tutuklu bulundukları süreyi gözönüne alarak tahliyelerini kararlaştırdı.

Üye hakim İdris Asan'ın, bu karara şerh koyup, "Kuvvetli suç şüphesini gösteren olguların varlığı, suçun CMK'nın 100. maddesinde öngörülen suçlardan olması, delil durumu ve suçun yasal yaptırımı" dikkate alınarak, tutukluluk hallerinin devamına karar verilmesi kanaatinde olduğunu ve çoğunluğun görüşüne katılmadığını tutanağa yazdırdığı görüldü.

Öte yandan, yakınları, tahliye edilen sanıkların cezaevi aracına bindirilişi sırasında sevinç gösterilerinde bulundu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi