Kuyumculuk sektörü, ÖTV konusunda çözüm bekliyor. Sektör temsilcileri, sektörde uygulanan ÖTV’nin kaldırılmasını ya da oranının düşürülmesini istedi.
ÖTV sorununun çözülmesi ile birlikte, sektörün rekabet gücünün artacağı, istihdam yaratılacağı, kayıt dışılığın azalacağı dile getirildi.
TOBB Kuyumculuk Sanayi Meclisi, 2011 yılının yol haritasını belirlemek üzere bir araya geldi. Stok affı, yeniden değerleme, alternatif ayarlarda ürün üretimi, ihracatta fire uygulaması ve eğiti m faaliyetleri başta olmak üzere, sektörü ilgilendiren pek çok konunun ele alındığı toplantıda, en önemli sorunun, ÖTV olduğu konusunda mutabık kalındı. Sektör temcileri, ÖTV’nin kaldırılması ya da oranının düşürülmesini istedi.