MENÜ
Ankara 30°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ekmeğe zam şimdilik yok
Gündem
10 Ocak 2011 Pazartesi 11:43

Ekmeğe zam şimdilik yok

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı, un fiyatlarının arttığını, fakat bu artışı şu anda ekmek fiyatlarına yansıtmayı düşünmediklerini bildirdi.

Balcı, son günlerde buğday ve un fiyatlarının artış göstermesiyle birlikte kamuoyunda “ekmek fiyatlarında da bir değişiklik olacak” algısı oluştuğunu ve bu yönde de haberler çıkmaya başladığını söyledi.

Tedbiren ithalat

Ekmek fiyatlarında 2008 Şubat ayından 2010 yılının son aylarına kadar herhangi bir artış yapılmadığını belirten Balcı, geçen yıl Eylül ayında da ülke genelinde kilogram fiyatı 2,5 lira olan ekmeğin 2,85 liradan fazla olmaması konusunda odalara genelge gönderdiklerini hatırlattı. Bugünlerde oluşan buğday ve un fiyatlarının spekülatif olduğunu kaydeden Balcı, şöyle konuştu:

“Un fiyatlarındaki artış ekmek fiyatları üzerinde yeni bir değişikliği şu an için zorunlu kılmıyor. Çünkü gerek Federasyonumuz, gerekse Tarım ve Köyişleri Bakanlığımız un fiyatlarındaki yükselişin önüne geçilmesi konusunda Toprak Mahsulleri Ofisini (TMO) devreye sokarak TMO’nun elindeki buğdayı satışa arz etmiş durumda. Ofisimiz Aralık ayının 16’sından itibaren 610 bin tonluk buğdayı satışa çıkardı. Yine Tarım Bakanlığı tedbir amaçlı 1 milyon ton buğday ithalatı yapmak için yetki almış durumda ve önümüzdeki salı günü 300 bin ton ithalatı gerçekleştirmek için ihaleye çıkacak. Biz, geçmişte yaşadığımız tecrübelere de dayanarak alınan bu tedbirler neticesinde un fiyatlarının duracağını ve gerçek fiyatına geleceğini ümit ediyoruz. Bu nedenle un fiyatlarındaki yükselmeye direk fiyatlara yansıtmayı düşünmüyoruz.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi