MENÜ
Ankara
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Narkokapan Operasyonlarında 445 Şüpheli Yakalandı
Asayiş
28 Ocak 2026 Çarşamba 16:42

Narkokapan Operasyonlarında 445 Şüpheli Yakalandı

Uyuşturucu madde satıcılarına yönelik düzenlenen “Narkokapan” operasyonlarında 445 şüpheli gözaltına alındı.

Uyuşturucu madde satıcılarına yönelik düzenlenen “Narkokapan” operasyonlarında 445 şüpheli gözaltına alındı. İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Diyarbakır ve Manisa’da sabah saatlerinde jandarma ekiplerince eş zamanlı operasyonlar gerçekleştirildiği bildirildi.

Açıklamada, sosyal medya ve mesajlaşma uygulamaları üzerinden, mahalle ve sokak aralarında uyuşturucu satan ve “torbacı” olarak bilinen sokak satıcılarının hedef alındığı belirtildi. Diyarbakır ve Manisa Cumhuriyet başsavcılıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinasyonunda yürütülen çalışmalar kapsamında, saha araştırmaları, analizler ve takip faaliyetlerinin titizlikle yürütüldüğü, şüphelilerin teknik ve fiziki yöntemlerle izlendiği vurgulandı.

Operasyonlara 355 asayiş timi, 44 motorlu jandarma asayiş timi, 14 komando timi olmak üzere toplam 1.522 jandarma personelinin katıldığı, ayrıca 14 özel eğitimli narkotik dedektör köpeğinin görev aldığı kaydedildi.

Yapılan aramalarda 302 kilogram uyuşturucu madde, 5 bin adet uyuşturucu hap, çeşitli miktarlarda kimyasal madde, çok sayıda tabanca, uyuşturucu kullanımına yönelik aparat ve hassas terazi ele geçirildiği aktarıldı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonda emeği geçen tüm birimleri tebrik ederek, “Uyuşturucuyla mücadelemiz çok yönlü ve kararlı bir şekilde sürüyor. Suç örgütlerinin elebaşından sokak satıcısına kadar tedarik zincirinin her aşamasını hedef alıyoruz. Yalnızca uyuşturucuya el koymakla kalmıyor, bu suç ağlarını ve gelir kaynaklarını da çökertiyoruz.” ifadelerini kullandı.

Bakanlık, Diyarbakır ve Manisa’da gerçekleştirilen operasyonlara ilişkin görüntüleri de kamuoyuyla paylaştı.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Ankara Gazetesi