Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, mart ayına ait doğum yardımı ödemelerinin bugünden itibaren annelerin hesaplarına aktarıldığını duyurdu.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, mart ayına ait doğum yardımı ödemelerinin bugünden itibaren annelerin hesaplarına aktarıldığını duyurdu.
Yazılı açıklama yapan Göktaş, 2025 Aile Yılı kapsamında doğum yardımı tutarlarının güncellendiğini hatırlattı. Buna göre, 1 Ocak 2025’ten sonra doğan ilk çocuk için tek seferlik 5 bin lira, ikinci çocuk için aylık 1500 lira, üçüncü ve sonraki çocuklar için ise aylık 5 bin lira destek sağlandığını ifade etti. Bu kapsamda iki ve daha fazla çocuğu olan 549 bin 167 çocuk için düzenli ödeme yapıldığını belirtti.
Doğum yardımlarının ailelere yönelik önemli desteklerden biri olduğunu vurgulayan Göktaş, mart ayı ödemelerinin hesaplara yatırıldığını belirterek, bugüne kadar bu destekten yararlanan 923 bin 64 anneye toplam 13,9 milyar lira ödeme yapıldığını açıkladı. Bakanlık olarak aile yapısını güçlendirmeye yönelik çalışmaların sürdürüleceğini de sözlerine ekledi.
Başvuruların e-Devlet ile “İlk Öğretmenim Ailem” mobil uygulaması üzerinden alındığını aktaran Göktaş, başvurusu kabul edilen ailelerin ödeme bilgilerine aynı uygulama üzerinden ulaşabileceğini bildirdi.
Ödemelerin Halkbank aracılığıyla gerçekleştirildiğini ifade eden Göktaş, doğum yardımlarının çocuklar 5 yaşına gelene kadar düzenli şekilde devam edeceğini kaydetti.