MENÜ
Ankara 11°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Doğu Kar Altında: 4 İlde Yağış Ulaşımı Aksattı
Sağlık-Yaşam
30 Mart 2026 Pazartesi 10:51

Doğu Kar Altında: 4 İlde Yağış Ulaşımı Aksattı

Kars, Ardahan, Bayburt ve Gümüşhane’de etkili olan kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz etkilerken ulaşımda aksamalara yol açtı.

Kars, Ardahan, Bayburt ve Gümüşhane’de etkili olan kar yağışı, günlük yaşamı olumsuz etkilerken ulaşımda aksamalara yol açtı.

Kars’ta sağanak şeklinde başlayan yağış, ilerleyen saatlerde kara dönüştü. Özellikle yüksek kesimlerde yoğunlaşan kar yağışı nedeniyle ulaşımda zaman zaman sıkıntılar yaşandı. Sarıkamış ilçesi de beyaz örtüyle kaplanırken, sarıçam ormanları kartpostallık manzaralar oluşturdu. İlçede vatandaşlar araçlarının üzerinde biriken karı temizlemek zorunda kaldı. Himmet Bozyel adlı vatandaş, “30 Mart’ta baharı beklerken yeniden kışa döndük. Güne karla başladık, umarız sonu hayırlı olur.” ifadelerini kullandı.

Ardahan’da da kar yağışı özellikle yüksek rakımlı bölgelerde etkili oldu. Dağlar ve tepeler kısa sürede beyaza büründü.

Bayburt’ta sabah saatlerinde başlayan kar, hem yüksek kesimleri hem de kent merkezini etkisi altına aldı. Yer yer oluşan sis nedeniyle görüş mesafesi düşerken, sürücüler trafikte ilerlemekte zorlandı. Kentte kar yağışı aralıklarla devam ediyor.

Gümüşhane’de ise yüksek kesimlerde etkili olan karın ardından kapanan yayla yollarının açılması için çalışmalar başlatıldı. Deniz seviyesinden 2 bin 140 metre yükseklikte bulunan Taşköprü Yaylası yolu, Karayolları ekiplerinin dört gün süren çalışması sonucunda yeniden ulaşıma açıldı. Doğal ve tarihi güzellikleriyle öne çıkan bölgede yürütülen çalışmalar dronla görüntülendi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2026 Ankara Gazetesi