MENÜ
Ankara
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
MİT, PKK'nın İran sorumlularını Süleymaniye'de etkisiz hale getirdi.
Asayiş
15 Ocak 2025 Çarşamba 12:56

MİT, PKK'nın İran sorumlularını Süleymaniye'de etkisiz hale getirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK'nın sözde İran yapılanması sorumlularından İslam Dotkanlou ile korumasını Irak'ın Süleymaniye kentinde gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), terör örgütü PKK'nın sözde İran yapılanması sorumlularından İslam Dotkanlou ile korumasını Irak'ın Süleymaniye kentinde gerçekleştirdiği operasyonla etkisiz hale getirdi. Güvenlik kaynaklarının verdiği bilgilere göre, MİT, Irak'ta oluşturduğu istihbarat ağı sayesinde İranlı terörist İslam Dotkanlou'nun Süleymaniye'nin Pencevin kırsalında faaliyet gösterdiğini belirledi.

MİT'in saha ajanları, Dotkanlou ve koruması Akam Şahe'nin tam yerini tespit ettikten sonra operasyon düzenlendi. Yapılan nokta operasyonuyla, her iki terörist etkisiz hale getirildi.

PKK'nın sözde İran yapılanması sorumlularından olan ve MİT'in hedef listesinde yer alan Dotkanlou'nun son olarak örgütün Simko Serhildan Komutanlaşma Akademisi'nde görevli olduğu öğrenildi. PKK'ya katılmasının ardından, örgüt yönetimi tarafından Diyarbakır ve Bitlis'te kısa süreli görevlerde bulunduktan sonra birçok silahlı eyleme katıldığı tespit edilen Dotkanlou'nun, sınır ötesinde de örgütün üst düzey kadrolarıyla faaliyet yürüttüğü belirlendi.

Dotkanlou'nun koruması olan İranlı "Şivan Çiya" kod adlı Akam Şahe'nin de geçmişte İran ve Hakkari'de faaliyet gösterdiği kaydedildi. Dotkanlou'nun Türk güvenlik güçlerinin PKK/KCK'ya karşı operasyonları sırasında Irak'a kaçtığı ve örgüt tarafından Süleymaniye'ye gönderildiği öğrenildi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi