MENÜ
Ankara 30°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
20 bin kişiyle zehir haritası
Gündem
12 Mart 2011 Cumartesi 09:39

20 bin kişiyle zehir haritası

Türkiye’nin uyuşturucu haritasının hazırlanması için 20 bin aileyle görüşülecek. TUBİM Başkanı Pınarcı, “Türkiye çapında bilimsel bir anket yapacağız. Cumhuriyet tarihinde maalesef böyle bir araştırma yapılmamış” dedi.

Türkiye Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (TUBİM) Başkanı Mustafa Pınarcı, 20 bin aileyle görüşülerek Türkiye’nin “uyuşturucu kullanım haritası”nın çıkartılacağını bildirdi.
Türkiye’deki uyuşturucu yaşı ve bağımlılık yapıcı madde kullanıcılarının sayısı konusunda çeşitli haberler çıktığını hatırlatan Pınarcı, TUBİM’in bu konuda yeni bir çalışma başlattığını bildirdi. Yaptıkları çalışmayla Türkiye’deki uyuşturucu kullanım yüzdesinin belirleneceğini ifade eden Pınarcı, “Türkiye çapında bilimsel bir anket yapacağız. Cumhuriyet tarihinde maalesef böyle bir araştırma yapılmamış. Uyuşturucu kullanım sayısını belirlemek için anket yapacağız. Bunun daha iyi bir yolu yok” diye konuştu.

Kimlik gizleme

Mustafa Pınarcı, ankete katılanlara ne tür uyuşturucu madde kullandıkları, maddenin miktarı, nasıl başladıkları, tedavi görüp görmediği, görmüşse tedavi yöntemlerinin eksiklikleri gibi yaklaşık 200 soru sorulacağını kaydetti.
Uyuşturucu kullanıcılarının kendilerini gizleyebileceği endişesine karşın anketörlerin, TUBİM’in uzman kurulunda bulunanlar tarafından eğitileceğini anlatan Pınarcı, “Ailelerin çekinmemeleri konusunda güvence vereceğiz. Görüşülen kişilerin isimleri zaten alınmayacak. Deneklere güvence verilecek, olayın polisiye yönünün olmadığı söylenecek” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2025 Ankara Gazetesi