MENÜ
Ankara 26°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Ucuzcu berber mücadelesi
Sağlık-Yaşam
3 Ekim 2019 Perşembe 11:14

Ucuzcu berber mücadelesi

Başkent’te ‘ucuzcu’ berberlere savaş açan Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası, denetimlerini sıklaştırdı. Oda Başkanı Sezayi Kara, “Hijyenin bulunmadığı, camında fiyat yazılı, ucuz berberlere tıraş olmayın” uyarısını yaptı.

Ankara’da ‘ucuzcu berberler’ diye tabir ettikleri berberlerin işini düzgün yapan berber esnafına büyük zarar verdiğini belirten Ankara Berberler Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Sezayi Kara, bu işletmelere yönelik zabıta ekipleriyle beraber sıkı bir denetim yaptıklarını vurguladı. Denetimler sonucunda 70 olan ‘ucuzcu berber’ sayısını 30’a düşürdüklerini anlatan Başkan Kara Hürriyet Ankara’ya şunları söyledi:

HİJYENİK DEĞİLLER

 

“Sağlık Bakanlığı, Ankara Valiliği, İl Sağlık Müdürlüğü gibi kurumlara ucuzcu berberlerle mücadele için resmi başvurularımız var. Halkı da bu konuda uyarıyoruz. Ankaralıları uyanık olmaya davet ediyoruz. Vatandaşlara hijyenin bulunmadığı camında fiyat yazılı, ucuz berberlere tıraş olmayın diyoruz. Bir kasap 40 liralık eti 10 liraya satabilir mi? İnsan böyle bir durumda şüphe duyar. 3 liraya döner gördüğünde insan çekiniyor, ‘acaba ne eti’ diyor. Ankaralılar ucuz berberlere de şüpheyle yaklaşsınlar ve tıraş olmasınlar. Hijyenik değiller, belgesi olmayan insanlar.

BİR JİLETLE ÜÇ MÜŞTERİ

Bir jileti iki-üç müşteriye kullanmaya çalışıyorlar, havluları mikrop saçıyor. Biz elimizden geldiği kadar oda olarak bunların uğraşını veriyoruz ama yetersiz kalıyoruz. Devletin gerekli temsilcilerini de bu konuda yanımızda görmek istiyoruz. Sağlık Bakanlığı’nın bu konuda protokol çalışması var. Amacımız özellikle bu ucuzcu berberlere denetimlerle büyük cezalar kesilmesi. Bunların sayısı 70 civarındaydı biz denetim çalışmalarımızda 30’lara düşürdük. Önümüzdeki haftalarda tekrar zabıta ekipleriyle denetimlere çıkacağız. Bunlardan bir kısmı Ankara Ticaret Odası’na kayıtlı, bize bağlı olanlarla ilgili tutanaklarını tuttuk disipline sevk ettik.”

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi