MENÜ
Ankara 16°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Tek rakibimiz ATO Congresium
Gezi-Mekan
11 Temmuz 2019 Perşembe 10:57

Tek rakibimiz ATO Congresium

Sincan Belediyesi tarafından Ahi Evran Mahallesi’nde inşa edilecek olan ‘Ankara’nın en büyük kültür ve kongre merkezi’nin temeli dün yapılan törenle atıldı.

Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, “İçerisinde 2 bin 561 kişilik muhteşem bir konferans salonu olacak. Bu anlamda bizim tek rakibimiz var o da ATO Congresium” dedi. Temel atma törenine katılan Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy özetle şunları söyledi: “Şehirlerimizi bir cazibe merkezi haline getirmek istiyorsak merkez olarak bilinen noktaların dışında da gerek turizm, gerek kültür sanat anlamında yatırım ve geliştirme çalışmaları yapmak zorundayız. Sincan bu bağlamda örnek olarak gösterilecek ilçelerimizden biri. Baktığımız zaman çocuklardan gençlerimize, kadınlarımızdan yaşlılarımıza kadar herkese hizmet veren çok güzel merkezler bulunuyor.

 

BÜTÜN BELEDİYELERİMİZDEN BEKLİYORUZ

 

Bunların daha çeşitlendirilerek ve zenginleştirilerek devam etmesini bütün belediyelerimizden bekliyoruz. Bugün temelini attığımız Sincan Kültür ve Kongre Merkezi son derece donanımlı bir yapı olarak tasarlanmış. Vasıfsız taş bir bina ile karşılaşmayacağız. Daha bu yapının içine girmeden kültürü göreceğiz. Zira Selçuklu mimarisi tarzında bir tasarıma sahip olacak merkez, 25 bin 500 metrekarelik kapalı alanıyla da Ankara’nın en büyük merkezi unvanını taşıyacak.”

2 BİN 561 KİŞİLİK KONFERANS SALONU

Merkezin 25 bin 500 metrekare kapalı alana sahip olacağını belirten Sincan Belediye Başkanı Murat Ercan, kültür ve kongre merkezinin içinde fuaye ve sergi alanları, millet kıraathanesi, kongre salonu, hanımlar lokali, modern nikah salonu, okuma ve toplantı salonlarının yer alacağını söyledi. Başkan Ercan, “İçerisinde 2 bin 561 kişilik muhteşem bir konferans salonu olacak. Bu anlamda bizim tek rakibimiz var o da ATO Congresium. Yapı, önündeki 42 dönümlük alana da muhteşem bir meydan kazandıracağız. Yüz binlerce insanın toplanabileceği miting ve konser alanı olacak” dedi.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi