MENÜ
Ankara 26°
Ankara Gazetesi
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Şiddete dansla ‘Hayır’ dediler
Kültür-Sanat
18 Şubat 2020 Salı 12:30

Şiddete dansla ‘Hayır’ dediler

Ankara Büyükşehir Belediyesi, tüm dünyada her yıl düzenlenen “One Billion Rising Revolution” isimli farkındalık etkinliğine ev sahipliği yaptı. Büyükşehir Belediyesi’nin ilk kez düzenlediği etkinlikte Başkentli kadınlar, “Kadına Şiddete Hayır” demek için dans etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, “Kadına Şiddete Hayır” demek için ilk kez dansla yapılan bir farkındalık etkinliğine imza attı. Tüm dünyada her yıl düzenlenen “One Billion Rising Revolution” isimli etkinliği ilk kez Başkent’e taşıyan Ümitköy Hanımlar Lokali, her yaş ve meslek grubundan kadını bir araya getirdi. Ümitköy Hanımlar Lokali üyeleri saatlerce zumba dansı yaparak ‘kadına şiddete dur’ dedi.

 

SESİMİZİ DUYURMAK İSTİYORUZ

Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı’na bağlı Ümitköy Hanımlar Lokali tarafından Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda zumba eğitmenleri eşliğinde düzenlenen dans etkinliğine, kadınlar yoğun ilgi gösterdi. 42 yaşındaki Güler Aycimin, “Hem eğleniyoruz hem farkındalık yaratıyoruz. Biliyorsunuz Türkiye’de kadın cinayetleri ve kadınlara yapılan haksızlıklar çok fazla. Bu etkinliklerle biraz olsun sesimizi duyurmak istiyoruz” dedi.

SÖZ EDERKEN DAHİ SESİMİZ TİTRİYOR

Etkinliği sosyal medyada gördüğünü ifade eden 22 yaşındaki Ece Çelikörs, “Kadına şiddetin önüne geçebilmek için böyle bir etkinlikle kadınların bir araya gelmesi çok önemli” derken, 56 yaşındaki Neriman Hızal’ın yorumu, “Şiddetten söz ederken dahi sesimiz titriyor. Oysa sevgi çok kolay. Sadece insanlar değil bütün canlılar sevgiyi hak ediyor. Bütün canlılara sevgi dolu bir dünya için emek verilmesini temenni ediyorum” oldu.

Yorum Ekle
Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır
Yorumlar

   Bu haber henüz yorumlanmamış...

Benzer Haberler
Sayfa başına gitSayfa başına git
Masaüstü Görünümü  ♦   Künye
Copyright © 2024 Ankara Gazetesi